Bordelov frontmen odaje počast za rođendan Džou Strameru

20.08.2020

Frontmen benda Gogol Bordello Judžin Hac (Eugene Hutz), koje očekujemo na Arsenal Festu 2021. godine u Kragujevcu, našao se među brojnim muzičarima koji će nastupiti u petak 21. avgusta na događaju „A Song For Joe: Celebrating the Birthday of Joe Strummer“, koji će biti prenošen uživo preko jutjuba.

Događaj će na rođendan Džoa Stramera (1952-2002) odati počast njegovom nasleđu, kroz nastupe i svedočenja mnogih prijatelja nekadašnjeg frontmena legendarnog benda Kleš (Clash), kao i znamenitih imena muzičke i umetničke zajednice, uz do sada neviđene Stramerove snimke uživo.

Kako je najavljeno, pored Haca, učestvovaće Brus Springstin (Bruce Springsteen), Džim Džarmuš (Jim Jarmusch), Džoš Hom (Josh Homme), Mat Dilon (Matt Dillon), Stiv Bušemi (Steve Buscemi), Tom Morelo (Morello) i brojni drugi.

„Videti da toliko muzičara i umetnika dolazi da oda počast Džou je stvarno dirljivo. Njemu je zajednica oduvek bila važna. Bila to svirka sa prijateljima, organizovanje noćnih logorskih vatri ili upadanje na festivale, Džo je uvek bio usredsređen na spajanje ljudi. Premda svi ne možemo biti zajedno u prostoriji, ne vidim bolji način da se osetimo ujedinjenima. Džo bi ovo voleo“, kaže njegova supruga Lusinda Tejt (Lucinda Tait).

Događaj se održava kao podrška akciji Save Our Stages čiji je cilj očuvanje nezavisnih koncertnih prostora i promotera u Sjedinjenim Državama.