Bitlsi na koncertu Bajage i Instruktora u Novom Sadu!

16.12.2013

Bitlsi

Bitls (Beatles) tribjut bend Bestbit (Bestbeat) nastupiće kao predgrupa Bajagi i Instruktorima, koji 27. decembra u velikoj dvorani Spensa u Novom Sadu poslednjim koncertom u 2013. godini završavaju i izuzetno uspešnu turneju povodom CD albuma „Daljina, dim i prašina“!

„Jako nam je drago što su nas Bajaga i Instruktori pozvali da nastupimo pred tako velikim auditorijumom. Naš nastup ispred Bajage nije slučajan, jer kod njega nesumnjivo postoji uticaj liverpulske četvorke, kao i kod mnogih svetskih muzičara. Ko nije slušao Bitlse, a bavi se pop muzikom – tu nešto nije u redu!“, kaže član Bestbita Damjan Dašić.

Osim što su Bajaga i Instruktori na kraju pesme „Samo nam je ljubav potrebna“ obradili „All You Need Is Love“ Bitlsa, Dašić podseća na još jednu vezu beogradskog i liverpulskog benda – basista Miroslav Cvetković-Cvele i bubnjar Čeda Macura učestvovali su na albumu „Rubber Soul Project“ (1996), na kom je grupa Bitls entuzijasta izmaštala svoje verzije njihovih pesama, koje nisu snimljene i od kojih su ostali poznati samo naslovi.

„Sada smo kao Bestbit učestvovali u snimanju drugog dela tog albuma, gde sam ja bio producent. Čeda je pevao jednu kompoziciju, Cvele je bio supervizor, a Saša Lokner je svirao neke klavire na tom albumu čiji se izlazak očekuje početkom sledeće godine. Na posredan način sarađujemo jako lepo sa Bajagom i Instruktorima!“, objašnjava Dašić.

Za koncert Bajage i Instruktora koji nosi naziv „Stari put za Novi Sad“ trenutno ulaznice koštaju 800 dinara za parter i 1.000 dinara za tribine, ali će od 20. decembra važiti nove cene – 1.000 dinara za parter i 1.200 dinara za tribine. Prodaja ide preko blagajne Spensa i mreža Gigstix i Eventim.

O Bestbeat

Bestbit čine, basista Dašić kao Pol Makartni (Paul McCartney), gitarista Vladimir Banovčanin kao Džon Lenon (John Lennon), gitarista Marko Ćalić kao DŽordž Harison (George Harrison) i bubnjar Vitomir Milićević kao Ringo Star (Starr).

Bestbit je osnovan u Beogradu 2005. godine sa ciljem da podseti slušaoce na najveći sastav 20 stoleća. Sviranju pesama Bitlsa Bestibitovci pristupaju kao pri izvođenju klasične muzike. Tačnije rečeno, svaki deo se interpretira kako su ga zamislila četvorica momaka iz Liverpula.

Bestbit sviraju na instrumentima i pojačalima kakve su koristili Bitlsi (Rickenbacker, Hofner, Gretsch, Epiphone, Vox, Ludwig), nose kostime iz različitih razdoblja karijere popularnih Buba, kao i njihove nezaboravne Bitls frizure.

Bend je do sada nastupao u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Francuskoj, Švajcarskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Belorusiji, Rumuniji…

Pojavili su se u ulogama Bitlsa u igrano-dokumentarnom filmu „Žućko“, o čuvenom košarkašu i fanu Bitlsa Radivoju Koraću. U posebnom izdanju američkog časopisa Njuzvik (Newsweek), posvećenom 50. godišnjici izlaska singla „Love Me Do“ Bestbit je uvršten među 30 najboljih svetskih Bitls tribjut bendova u 2012. godini.