Bečej noću sa Plavim orkestrom,Van Goghom, Annom & the Barbies…

07.06.2017

Foto Marko Edge

„Plavi orkestar“, „Van Gogh“, „Anna & the Barbies“, „Maljčiki“ (tribute to Vlada Divljan) i ekipa „Državnog posla“ učesnici su festivala „Bečej noću“ koja se održava u subotu, 17. juna, na Trgu oslobođenja u Bečeju. Koncert počinje od 19.30, a ulaz je slobodan!

Manifestaciju organizuje opština Bečej povodom otvaranja renoviranog centralnog gradskog trga, a ovom prilikom će biti otkrivena i spomen-ploča uticajnom pop muzičaru i kreativnom vođi kultnih Idola Vladi Divljanu (1958-2015) u Gradskom pozorištu Bečej (19 časova).

Saša Lošić Loša, frontmen jednog od najpopularnijih bendova bivše Jugoslavije, poručuje: “Izuzetno nam je drago što ćemo nastupati u Bečeju jer dolazimo u kraj gdje nas kroz godine i generacije uvijek dočeka naša publika. Bend je u naponu sviračke snage pa Bečejci mogu očekivati spektakl Plavog orkestra“.

Van Gogh je jesenas proslavio 30 godina postojanja spektakularnim koncertom u ispunjenom Belexpo centru u Beogradu, sa kog je nedavno objavljen live spot „Neumeren u svemu“. Time je bend najavio bogatu letnju koncertnu sezonu na kojoj će jedna od najvažnijih stanica biti i festival „Bečej noću“.

“Radujemo se koncertu u Bečeju. Publika može da očekuje kao i uvek energičan nastup benda i proširenu set listu pesama kako sa svih prethodnih tako i sa aktuelnog albuma ‘Neumeren u svemu'“, najavljuje Zvonimir Đukić Đule, frontmen Van Gogh-a.

Pored toga, festival “Bečej noću” je sjajna prilika da upoznamo mađarski alternativni hip-hop, pop-rok bend Anna and the Barbies koji predvode sestra i brat Anna i Sámuel Pásztor. Bend je osnovan pre 13 godina sa jasnim i ambicioznim ciljem da prodrma muzički svet svojim spektakularnim živim nastupima i da albumima pomeri granice rokenrola. Predvođen ekscentričnom pevačicom Anom, bend je u međuvremenu postao omiljen u Mađarskoj zahvaljujući hitovima kakvi su „Álmatlan“, „Márti dala“, „Ünnepélyesen fogadom“…

Festival “Bečej noću” upotpuniće nastup benda Maljčiki, koji će svirati najpoznatije pesme Vlade Divljana, a na bini će im se pridružiti i poznati pevači iz Bečeja i okoline. Program će voditi popularni trojac čuvenog televizijskog serijala „Državni posao“ – Dimitrije Banjac, Dejan Ćirjaković i Nikola Škorić.

Pozivamo vas da zajedno proslavimo otvaranje rekonstruisanog centralnog gradskog trga uz odlilčnu muziku i spektalularni vatromet!

PROGRAM FESTIVALA:

18 :00-19:00: tribina posvećena Vladi Divljanu i otkrivanje spomen-ploče (mesto održavanja: Pozorišni klub u Gradskom pozorištu Bečej)

19:30: „Maljčiki“ -tribute to Vlada Divljan

20:45: „Anna & The Barbies“ (Mađarska)

22:30: „Van Gogh“

00:00: vatromet

00:15h: „Plavi orkestar“