Balada o Rundeku

18.01.2010

Darko Rundek nedavno je dobio posvetu u vidu pesme i spota „Balada o Rundeku“ beogradskog sastava Dž Dž! Na www.myspace.com/dzdzband možete pogledati spot u kojem Dž Dž koristi slike bliske imaginaciji Rundekove poezije, a glasom i instrumentima podsećaju na muziku koju Rundek poslednjih godina stvara sa Cargo orkestrom.

Dž Dž kažu da pripremaju prvi album, i da su socijalno i ekološki angažovan bend koji svira „eklektični rok, uz broj članova koji varira od sedam do deset, uz gostujuće instrumentaliste“.

Bend čine gitara i glas Ivan Jakovljević, violina Srđan Stojanović, vokal Anica Šunić, bas Nebojša Banaj, gitara Zlatko Košanin, bubnjevi Siniša Stojanović, ton majstor i efekti Igor Kaufman.

Osim Rundeka, na Dž Dž su uticali: „cvrkut ptica, huk vetra, šubor potoka, grmljavine i oluje, jarko sunce, kiše, grad, glavobolje, ljubavi iz budućnosti, (ne)prijatelji, lepote i strahote, sastavi i rastavi, vojske i službovanja, ostvareni snovi i neostvarene jave, usponi i padovi, kule sela i gradovi, mirisi i smradovi, krađe i milostinje, manastir Ljubostinje (a i ostali), napredni, zaostali, pametni i pametni lažno, uticaji kao da je ikad bilo važno…neki bendovi…“