Bajaga sutra u Zagrebu

19.11.2009

Bajaga i Instruktori

Bajaga i Instruktori u petak uveče održaće prvi od dva vezana koncerta u zagrebačkoj dvorani „Dražen Petrović“, na turneji kojom proslavljaju 25 godina karijere.

Momčilo Bajagić-Bajaga i drugovi očekuju da će, zbog izuzetnog interesovanja publike zakazana čak dva zagrebačka koncerta 20. i 21. novembra, biti među vrhuncima slavljeničke turneje, i odlična najava za koncerte planirane za kraj godine u Beogradu.

„Meni je jako stalo do ovih koncerata u Zagrebu, jer sam prvi put svirao samostalno u klubu Kulušić. Sada nismo mogli ponovo u Kulušić, ali eto biće zanimljivo što sviramo dva koncerta u dvorani ‘Dražen Petrović’. Publika može da očekuje retrospektivu najvećih hitova, mnogo energije i emocija. U Zagrebu uvek napravimo dobar koncert“, kaže Bajaga.

Na slavljeničkoj turneji povodom 25 godina od objavljivanja debi albuma „Pozitivna geografija“, koncerti u Zagrebu će imati posebnu draž za Bajagu jer je upravo ovde održao prvi samostalni koncert 12. aprila 1984. godine u kultnom klubu „Kulušić“.

„U Kulušiću smo nastupili samo kao Bajaga i bend. Urednik u Kulušiću je bio Dražen Vrdoljak, stvarno genijalac čovek. Imao je neku redovnu foru sa svirkama, čuo je album, dopao mu se i pitao me ‘možeš da skupiš neki bend i dođeš’. Kulušić je primao nekih 500-600 ljudi, a pravo da kažem bilo ih je 200-300. Ali stvarno je bilo fantastično, jer nikad pre toga nisam svirao sam. Već sledeći put kroz dva-tri meseca imao sam rasprodana dva komada u Kulušiću“, priseća se Bajaga.

U nastavku slavljeničke turneje Bajagu i instruktore očekuju koncerti 28. novembra u Sežani, 3. decembra u Miloceru, 12. decembra u Celju, 25. decembra u Mariboru, 28, 29. i 30. decembra u Beogradu i 31. decembra u Rijeci.