Bajaga sutra u Sarajevu

09.04.2010

Bajaga

Bajaga i Instruktori u nastavku slavljeničke turneje po regionu povodom 25 godina rada sviraju 10. aprila u Sarajevu, u kultnom rok mestu Domu mladih.

„Čuo sam i drago mi je da su karte rasprodate, jedva čekam da se vidim sa publikom. Spremam im i iznenađenje, nekog gosta, ali nek ostane tajna do 10. aprila. Volim doći u Sarajevo, tu smo uvijek fenomenalno primljeni. Sarajevo je prije bilo centar rock scene, danas je jedno od uporišta rocka na Balkanu, a meni je uvijek zadovoljstvo svirati publici koja voli ono što radimo“, rekao je Momčilo Bajagić portalu www.sarajevo-x.com.

Posle sjajnih višestrukih koncerata u Ciboninoj dvorani u Zagrebu i beogradskom Sava centru krajem godine, Bajaga i Instruktori stižu u još jedan veliki grad bivše Jugoslavije na turneji povodom 25 godina od prvenca „Pozitivna geografija“. Upravo je u Domu mladih Bajagin bend prvi put zasvirao u Sarajevu posle objavljivanja debi albuma.

„Tu smo svirali prvi put, sviramo i sad… To je kultno mjesto za ex-Yu rock scenu, a danas je to za sarajevsku rock školu. Mnogi su bendovi tu probali i svi bitni bendovi su kad-tad svirali u Domu mladih, tako da mi je drago što tu imamo naš slavljenički koncert, naravno i zbog simbolike, jer tu je sve počelo“, kaže Bajaga.