Bajaga prepunio Dom mladih u Sarajevu

11.04.2010

Bajaga i Instruktori

Bajaga i Instruktori nastavili su u subotu uveče slavljeničku regionalnu turneju povodom 25 godina rada u velikom stilu koncertom pred prepunim Domom mladih u Sarajevu.

Posle spektakularnih koncerata u Zagrebu i Beogradu, bend Momčila Bajagića posetio je još jednu metropolu bivše Jugoslavije, gde je u kultnom mestu bitnom za nastanak sarajevske rok škole Domu mladih priredio odličnu svirku pred više hiljada Sarajlija svih uzrasta.

Posebno je zanimljiv podatak da je kolege iz Beograda pred nastup posetio kako bi im dao podršku sarajevski muzičar Dino Merlin, koji je prisustvovao čitavom koncertu, okončanom ovacijama posle više od dva sata svirke i par bisova.

U sjajnoj atmosferi Sarajlije su uz Bajagu pevale „Plavi Safir“, „Verujem, ne verujem“, „Moji drugovi“, „Život je nekad siv nekad žut“…

Uz naslov „Bajaga nastupio u prepunom Domu mladih“, portal www.sarajevo-x.com izveštava da „Bajaga nije skrivao zadovoljstvo što jubilej obilježava pred mnogobrojnom publikom na mjestu gdje je prvi put svirao davne 1984 godine“.

„Publika je Bajagu i njegove Instruktore nekoliko puta vraćala na bis, a svima je bilo jasno da su slavni muzičari došli sa namjerom da ostave najbolje utiske. Vrhunac koncerta priredio je svojim izlaskom na scenu (bivši Instruktor) Dejan Cukić kog su dočekale ovacije publike. Bajaga i Cukić oduševili su publiku otpjevavši veliki hit ‘Jahači magle'“, kaže www.sarajevo-x.com.

Portal www.depo.ba kaže u naslovu da je „Bajaga održao odličan koncert“ i potom nastavlja sa konstatacijom da je „Dom mladih (bio) ispunjen do posljednjeg mjesta“.

„Tokom svirke koja je trajala više od dva sata redali su se veliki Bajagini hitovi, a publika je svaku numeru horski pevala…publika ga je i ovoga puta dva puta pozvala na bis“, izveštava www.depo.ba.

Posle nastupa u ispunjenoj Ciboninoj dvorani u Zagrebu i Sava centru u Beogradu, kao i sada u Domu mladih u Sarajevu, Bajagu i Instruktore do kraja slavljeničke turneje povodom 25 godina od prvenca „Pozitivna geografija“ (1984), očekuju još veliki koncerti 12. i 13. imaja u Skoplju i 29. maja u Ljubljani.