Bajaga piše pesme za Čolu

22.12.2009

Zdravko Čolić

Momčilo Bajagić i pored brojnih proba, priprema i obaveza proteklih dana pred slavljeničke koncerte sa svojim Instruktorima 28, 29. i 30. decembra u Sava centru u Beogradu, našao je vremena da napiše nekoliko tekstova pesama za novi album Zdravka Čolića.

„Ovih dana i pored sve ove frke sam radio sa Zdravkom na njegovom novom albumu. Napisao sam mu nekoliko tekstova i jednu pesmu na tekst Duška Kovačevića, koji se zove ‘Poplava’. To će da bude na Čolinom albumu koji će da izađe posle Nove godine“, kaže Bajaga.

Zanimljivo da je saradnja sa Čolićem krenula skoro uporedo sa Bajaginom samostalnom karijerom. Dok je radio pesme za „Pozitivnu geografiju“ (1984) Bajaga je napisao i pesme „Afrika“ i „Tvoje oči“ za Čolićev album „Šta mi radiš“ (1983). Na prvim koncertima u aprilu 1984. godine u Zagrebu i Beogradu Bajaga je da bi popunio repertoar izvodio i svoje dve pesme pisane za Čolića.

„Meni je stvarno učinio kad je kao najveća zvezda u Jugoslaviji od mene potpuno nepoznatog autora uzeo dve pesme za album, a tada su za njega radili Bata Kovač, Đorđe Novković, Arsen Dedić i Goran Bregović. Posle toga puno puta smo sarađivali, a i prijatelj mi je. Nekako smo se dobro ukapirali, da smo u sličnom fazonu. Čola je privatno mnogo dobar tip i ja ga stvarno gotivim. Dobar je drug, a i volim kako peva, a peva spektakularno. Nema puno ljudi koji su ga čuli kad je najbolji – na pola metra bez mikrofona. Opet sarađujemo i to mi je drago“, kaže Bajaga.