Bajaga i Instruktori uz malu pomoć prijatelja osvojili Šalatu

09.06.2013

Bajaga i Instruktori

Bajaga i Instruktori u subotu uveče održali su koncert za pamćenje pred 6.500 posetilaca na ispunjenom stadionu „Šalata“ u Zagrebu, gde su im gosti iznenađenja bili frontmen Plavog orkestra Saša Lošić-Loša i glumac Srđan Žika Todorović!

Bend Momčila Bajagića priredio je Zagrepčanima, ali i mnogobrojnim fanovima pristiglim samo za tu priliku iz drugih delova Hrvatske i čak regiona, dvoipočasovnu svirku uz izuzetno zanimljivu set-listu sa skoro 30 pesama iz svih delova karijere.

Na koncertu je vladala zaista sjajna atmosfera zahvaljujući izuzetno raspoloženom i rasviranom bendu i publici koja je od početka pevala i plesala bez prestanka uz hitove „Godine prolaze“, „Tišina“, „Ti se ljubiš“, „Kad hodaš“, „Tamara“, „220“, „Muzika na struju“, „442“… kao i uz pesme „Još jednom“, „Vreme“, „Mala uska haljina, „Ako treba da je kraj“ i „Suza“, sa aktuelnog CD album „Daljina, dim i prašina“ koji je promovisan na „Šalati“.

Repertoar je obogaćen i povratkom enrgičnog džez-svinga „Red i mir“, ali i laganica „Iza nas“ i „Još te volim“, dok je Instruktor Žika Milenković dobio priliku da sa Instruktorima izvede i pesmu njegovog benda Babe „Ko me ter’o“!

Osim vrhunskog zvuka i svetla, Bajaga i Instruktori su se postarali da njihova koncertna premijera na „Šalati“ (stadionu na otvorenom blizu samog centra grada, inače jedan od retkih prostora u Zagrebu gde još nisu svirali) bude istinski spektakl dovođenjem dva specijalna gosta.

Saša Lošić-Loša je sa Bajagom izveo pesmu „A ti se nećeš vratiti“, zajednički napisanu za regionalnu hit tv seriju „Vratiće se rode“, iz koje je stigao i drugi gost –  glumac Žika Todorović seo je za bubnjeve (koje je nekad svirao u Ekatarini Velikoj i Disciplini kičme) tokom „Život je nekad siv nekad žut“.

Nakon dva bisa i ovacija, koncert je završen uz pesmu „Samo nam je ljubav potrebna“ i „bitls“ refrenom „All You Need Is Love“.

„Bilo je baš kako treba, fantastičan prostor, mnogo ljudi, krcato, svi sjajno raspoloženi i pevaju. Posebno hvala našim prijateljima Loši i Žiki što su podelili binu ovaj put sa nama. Mislim da nismo mogli imati bolji uvod za naš beogradski koncert 22. juna na Donjem gradu Kalemegdana“, kaže Bajaga.

Mediji o koncertu

„Zna kako: Bajaga još jednom zapalio Zagreb…Oduševljena publika otišla je sa zagrebačke Šalate u divnu toplu proljetnu noć, s koncerta koji će još dugo pamtiti, ali i željom da se što prije ponovno susretne s Bajagom i Instruktorima“ – www.tportal.hr

„Bajaga je set-listu složio gotovo savršeno…U vrhunce na koncertu spadaju ‘Muzika na struju’, ‘Vesela pesma’ i ‘Tišina’. U preko dva sata svirke Bajaga je publici dao mnoštvo lijepih emocija, a publika je iste vraćala pjevaću natrag. Što se tiče žanra nazvanog mainstream pop, teško je tražiti više od onog što su publici na koncertu podarili Bajaga i Instruktori“ – www.muzika.hr

„Sve se pogodilo. Za početak bio je to prvi ovogodišnji zagrebački open air koncert tijekom kojeg oči nisu bile uprte u olovno nebo koje se posljednjih mjesec dana nadvilo nad nama. Temperatura i više nego ugodna i naravno Bajaga koji u Zagrebu uživa status neslužbenog ambasadora dobre volje iz Srbije – ćovjek uz čiju glazbu je pet tisuća posjetitelja pjevalo i plesalo dva sata i petnaestak minuta u subotu navečer. A mogli su čini se i do jutra“ – www.ravnododna.com

„Momčilo Bajagić Bajaga i njegov prateći bend Instruktori su oduševili publiku na dugoočekivanom koncertu na zagrebačkoj Šalati“ – www.vecernji.hr

Još jednom
Red i mir
Godine prolaze
Još te volim
Ako treba da bude kraj
Verujem ne verujem
Gore dole
Lepa Jana
Suza
Iza nas
Mala uska haljina
K’o me ter’o da te volim
život je nekad siv, a nekad žut
Vesela pesma
Muzika na struju
Vreme
Bademi i so
A ti se nećeš vratiti
220 u voltima
Ti se ljubiš
Plavi safir

bis

Tišina
Moji drugovi
Otkad tebe volim
Ruski voz
Kad hodaš

drugi bis

Tamara
442 do Beograda
Samo nam je ljubav potrebna