Bajaga i Instruktori u petak u Novom Sadu

26.12.2013

Bajaga i Instruktori

Bajaga i Instruktori sutra uveče (20:30) koncertom u velikoj dvorani Spens-a u Novom Sadu, gde će im predgrupa biti Bitls (Beatles) tribjut bend Bestbit (Bestbeat), završavaju 2013. godinu i turneju „Daljina, dim i prašina“!

Bend Momčila Bajagića nada se da će vladati slavljenička novogodišnja atmosfera u Spens-u, a posebnost koncerta simbolično nazvanog „Stari put za Novi Sad“ biće, pored nekih gostiju, spisak pesama na koji su uticali fanovi svojim predlozima.

„Pozvali smo fanove da predlože pesme i stiglo je mejlom mnogo zanimljivih predloga. Videće se u petak
šta smo od toga odabrali. Trenutno jedino mogu reći da ćemo sigurno svirati ‘Stari put za Novi Sad’. Ima li neko bolje mesto gde bi to mogli da sviramo?“, kaže Bajaga.

Ulaznice za koncert Bajage i Instruktora u velikoj dvorani Spens-a u koštaju 1.000 dinara za parter i 1.200 dinara za tribine, na blagajni Spens-a i preko mreža Gigstix i Eventim.

Koncertom u Novom Sadu Bajaga i Instruktori posle godinu i po završavaju turneju povodom CD albuma „Daljina, dim i prašina“ na kojoj je bend svirao velike koncerte i festivale u Beogradu (Kalemegdan, Beer fest), Zagrebu (Šalata), Ljubljani (Tivoli), Sarajevu (Dom mladih), Nikšiću (Lake fest), Kragujevcu (Arsenal fest)…

Prvi nastup u 2014. godini, u kojoj Bajaga i Instruktori proslavljaju 30 godina postojanja, biće 1. januara (22:00) u Budvi, na bini ispred Starog grada, a povodom jubileja sviraju 6, 7. i 8. marta u Tvornici u Zagrebu, gradu u kome je beogradski bend održao prvi koncert u karijeri 12. aprila 1984. godine u kultnom klubu „Kulušić“.