Bajaga i Instruktori u Osijeku

16.02.2010

Bajaga i Instruktori

Bajaga i Instruktori u nastavku slavljeničke turneje povodom 25 godina benda nastupiće 5. marta u Osijeku u novoj dvorani Gradski vrt, građenoj specijalno za Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2009. godine.

„Nova dvorana, novo mesto za svirku, novi izazov. Posle rata u Osijeku smo dva puta svirali, u staroj sali (Zrinjevac), a sada na slavljeničkoj turneji idemo u njihovu novu arenu. Tu je već bio Čola, i tu stane do 7.000 ljudi. Svi kažu da je dobra dvorana“, kaže Momčilo Bajagić Bajaga.

Od velikih gradova bivše Jugoslavije Bajagu i Instruktore posle Osijeka očekuju do maja koncerti u Sarajevu, Skoplju i Ljubljani.

Bajaga i Instruktori poslednji put su nastupili u Osijeku u jesen 2006. godine u dvorani Zrinjevac. Ulaznice za novi koncert u Osijeku Bajage i Instruktora prodavaće se po ceni od 100 kuna u pretprodaji i ako ih bude 120 kuna na dan koncerta, a početkom idućeg nedelje može se kupiti on-line u gradovima širom Slavonije. Hrvatski organizator koncerta je Croatia Concert.

Bajaga i Instruktori prošlog proleća otisnuli su se na slavljeničku turneju povodom 25 godina od prvenca „Pozitivna geografija“, u okviru koje su obišli Severnu Ameriku i svirali u dve ispunjene Cibonine dvorane u Zagrebu i tri beogradska Sava centra.