Bajaga i Instruktori posle dve decenije ponovo na vinilu

20.08.2013

Bajaga

Album „Daljina, dim i prašina“ Bajage i Instruktora godinu dana od izlaska na CD-u ovih dana pojavio se i na vinilu. To je posle dve decenije prvo vinilno izdanje benda Momčila Bajagića!

„Nekako mi je u glavi bila forma vinilnog albuma i kad sam pravio raspored pesama za ovaj CD. Kao ranije, kad smo gledali šta je A1, šta je B1. Tako mi je ‘Ako treba da je kraj’ odmah ‘zatvarala’ A stranu. Ako gledaš ovaj album, vidiš da sa devet pesama ima taman vremena koliko bi stalo maksimalno na LP. Album ‘Daljina, dim i prašina’ je rađen na retro način sa novim tehnologijom, i lepo je što izlazi i na vinilu“, kaže Bajaga.

Vinilni LP „Daljina, dim i prašina“ objavili su kompanija Fidbox i promoterska kuća Long Play u ograničenom tiražu od samo 200 primeraka (180g vinyl high quality!). Ploča ima osam pesama i od CD-a se razlikuje samo po izostanku radio edit verzije pesme „Još jednom“.

Svaki primerak albuma je numerisan, sa Bajaginim potpisom.

Ploča se može naći u Beogradu su Jugoton (Nušićeva 27) po ceni od 2.400 dinara i Dallas Music Shop (TC Vulkan, Sremska 2) po ceni od 2.800 dinara, a može se i naručiti preko Fidbox fejsbuka pišući u inboks https://www.facebook.com/pages/Fidbox/298985410212012