Bajaga i Instruktori ponovo trijumfalno na Beer festu

15.08.2014

Bajaga

Bajaga i Instruktori drugu godinu za redom trijumfalno su nastupili na Beer festu priredivši u četvrtak uveče još jedan nezaboravan koncert, ovaj put za oko 70.000 posetilaca u beogradskom parku Ušće.

Kao poručena, kiša je sprala sparinu iz Beograda neposredno pred izlazak na binu Bajage i Instruktora koji su nastup u matičnom gradu započeli simbolično sa „442“, a potom podizali postepeno temperaturu uz „Verujem, ne verujem“, „Godine prolaze“, „Gore dole“…

Na desetine hiljada grla pevalo je sa Momčilom Bajagićem „Lepu Janju“, „220“, „Poljubi me“, dok je „Vesela pesma“ čak dobila mali šaljivi uvod u kome Instruktor Žika Milenković peva u čast muzičarskih sposobnosti klavijaturiste Saše Loknera!


„Moram da se skinem u majicu koju sam nosio prvi put kad sam pevao ovu pesmu“ našalio se Žika koji je obukao majicu Bajage i Instruktora sa natpisom „Život je nekad siv, nekad žut“.

Posebno dobro je primljena „Ako treba da je kraj“ sa poslednjeg albuma „Daljina, dim i prašina“ (2012), a bend je posle „Plavog safira“ u završnicu ušao mo?no sa rokerskom „Ti se ljubiš“ i svira?ki uvek posebno nadahnutom „Tišinom“.

Posebno dobro je primljena „Ako treba da je kraj“ sa poslednjeg albuma „Daljina, dim i prašina“ (2012), a bend je posle „Plavog safira“ u završnicu ušao moćno sa rokerskom „Ti se ljubiš“ i svirački uvek posebno nadahnutom „Tišinom“.

„Ovu pesmu smo nekad svirali uz šibice, ali sada mislim da je bolje uz telefone. Ako imate telefone molim vas upalite ih“, poručio je Bajaga najavljujući grandioznu baladu „Zažmuri“, uz koju je čitavo Ušće bilo posuto svetlošću sa hiljada mobilnih telefona.

Bend se na bis vratio sa „Mojim drugovima“ zaradivši ovacije publike Beer festa.

Bajaga i Instruktori u nastavku slavljeničke turneje povodom 30 godina postojanja danas nastupaju na Strumica Open festu u Makedoniji, a slede 16. avgusta Omladinski stadion u Pirotu, 18. avgusta Raške duhovne svečanosti, 23. avgusta klub „Aurora“ u Primoštenu i 28. avgusta „Aviv park“ u Pančevu.