Bajaga i Instruktori od sutra u Sava centru

27.12.2009

Bajaga i Instruktori

Bajaga i Instruktori večeras (20:30) u ponedeljak u beogradskom Sava centru počinju niz od tri koncerta 28, 29. i 30. decembra na kojima proslavljaju 25 godina rada, odnosno od objavljivanja kultnog prvenca „Pozitivna geografija“.

„Koncepcija je da sviramo što više pesama iz svih delova karijere, ali da to ne radimo na samo jednom koncertu da ne udavimo ljude. Otud tri koncerta, a ne jedan. Svaki koncert će biti presek karijere. Sigurno će biti desetak pesama koje ćemo ponoviti na sva tri koncerta, ali trudićemo se da 70 posto bude različito“, najavljuje Momčilo Bajagić.

Prednovogodišnju atmosferu u Beogradu popuniće tri koncerta Bajage i Instruktora, na kojima će se kao gosti pojaviti bivši član benda Dejan Cukić, pop kantautorka Aleksandra Kovač i operska pevačica Jadranka Jovanović. Biće tu i nekadašnji gitarista Instruktora Vlada Negovanović, njihov stari saradnik iz Zagreba, majstor na pedal stil i slajd gitari Davor Rodik, duvači za „Dobro jutro džezeri“ i… poneki gost iznenađenja.

Sa proslavljenom srpskom operskom divom Jadrankom Jovanović Bajaga i Instruktori su prvi put sarađivali u pesmi „Buđenju ranog proleća“, jedinstvenom spoju roka i klasične muzike, sa mini-albuma „Četiri godišnja doba“ (1991).

„Prvi put kad smo sarađivali zvučalo je sjajno, jer takav je Jadrankin glas. Sada očekujem da će nam svojim prisustvom ponovo dati jednu dodatnu dimenziju“, kaže Bajaga.

Uz pomoć Instruktora Aleksandra Kovač će uz klavir otpevati obradu Bajagine stare pesme „Poljubi me“, za koju sama kaže da je „jedna od najboljih balada ikad napisanih“ i njena omiljena Bajagina pesma.

Dejan Cukić bio je uz Bajagu na samo početku, na prvim koncerima u aprilu 1984. godine u Zagrebu i Beogradu, a sada će se u Sava centru ponovo pridružiti nakratko Instruktorima, koje je napustio još davne 1987. godine.

„Proslava je 25 godina Bajage i Instruktora, a ja sam bio u početku benda, pa su me pozvali i naravno da sam rekao važi. Nisu nam se ukrštali putevi ranije. Sada je došao taj trenutak. Ovo je jako uzbudljiva situacija, u trenu smo se svi pomladili 25 godina, što je jako dobro za bend“, kaže Cukić.

Bajaga i Instruktori potrudili su se da na svojim rodendanskim koncertima prirede poklone za publiku. Uz ulaznice po cenama od 1.500 i 1.700 dinara, odnosno 3.600 dinara za komplet za sva tri dana, dobijaju se kao pokloni remasterizovani albumi Bajage i Instruktora i pripejd MTS kartice sa brojem i 200 dinara kredita!

Posetiocima prve večeri uz kupljene ulaznice sleduje prvenac „Pozitivna geografija“ (1984), druge večeri „Sa druge strane jastuka“ (1985) i treće „Jahači magle“ (1986). Naravno, kupci kompleta ulaznica dobijaju sva tri albuma institucije srpskog i jugoslovenskog rokenrola.

Mali broj preostalih ulaznica može se naći na blagajnama Sava centra i Doma omladine Beograda, kao i preko mreža Tiketservis (www.tiketservis.com), Tiketlajn (www.ticketline.co.yu) i Eventim (www.eventim-yu.com).