Bajaga i Instruktori 27. decembra na starom putu za Novi Sad

14.10.2013

Bajaga

Bajaga i Instruktori izuzetno uspešnu 2013. godinu završiće 27. decembra u velikoj dvorani Spensa koncertom koji simbolično nosi naziv „Stari put za Novi Sad“. Koncertom

u Novom Sadu biće ujedno završena velika turneja povodom CD albuma „Daljina, dim i prašina“ (2012), na kojoj je bend Momčila Bajagića u prethodnih godinu i po svirao velike koncerte i festivale u Beogradu (Kalemegdan, Beer fest), Zagrebu (Šalata), Ljubljani (Tivoli), Sarajevu (Dom mladih), Nikšiću (Lake fest), Kragujevcu (Arsenal fest)…

„U Novom Sadu dugo nismo radili solistički koncert, ali mislim da sada dolazimo u pravom trenutku, jer je Spens pravo mesto da turneju finiširamo u velikom stilu“, kaže Bajaga.

Novi Sad ima posebno mesto u karijeri Bajage i Instruktora – u njemu je sniman album „Prodavnica tajni“ (1988), a odavde potiče i deo materijala zabeleženog na koncertnom „Neka svemir čuje nemir“ (1989). „Biće to poseban koncert za nas i potrudićemo se da repertoar bude malo drugačiji od ostatka turneje. Između ostalog, sviraćemo obavezno ‘Stari put za Novi Sad’, što nismo radili često na turneji. A možda i dođemo do Novog Sada upravo starim putem?“, najavljuje Bajaga.

Ulaznice za koncert Bajage i Instruktora u velikoj dvorani Spensa u prodaji su od utorka, 15. oktobra, po promotivnim cenama od 800 dinara za parter i 1.000 dinara za tribine, na blagajni Spensa i preko mreža Gigstix i Eventim.