Aleksandra Kovač gošća Bajage i Instruktora

24.12.2009

Aleksandra Kovač

Pop kantautorka Aleksandra Kovač sa svojom obradom hita „Poljubi me“ biće gošća jednog od slavljeničkih koncerata Bajage i Instruktora 28, 29. i 30. decembra u Sava centru u Beogradu, povodom 25 godina postojanja benda.

„Kada me Bajaga zvao da budem gost, jedva sam čekala da budem deo čarobne atmosfere (njegovog koncerta). ‘Poljubi me’ je jedna od najboljih balada ikad napisanih i moja omiljena Bajagina“, kaže Kovač.

Momčilo Bajagić kaže da je do gostovanja došlo jer se dosta dugo zna sa porodicom Kovač. Aleksandra i Kristina su pevale prateće glasove na albumima poput „Muzika na struju“ (1993) i „Ni na nebu ni na zemlji“ (1994).

„Sa njihovim ocem Batom Kovačem sam sarađivao dosta godina, a Aleksandru i Kristinu sam upoznao kad su bile devojčice, dok sam svirao u Ribljoj čorbi, a one išle u osnovnu školu. Njih dve su obradile ‘Strah od vozova’ na svom prvom albumu. Zvao sam Aleksandru i pitao da li bi došla na koncert i izvela ‘Strah od vozova’, ali je ona rekla ‘imam drugu ideju, ajde da otpevam ‘Poljubi me'“, objašnjava Bajaga.

Vatreno krštenje svirajući klavijature i pevajući „Poljubi me“ sa Instruktorima Kovač je imala krajem novembra na dva koncerta u Zagrebu, pred 12.000 posetilaca dvorane „Dražen Petrović“. A to zvuči i izgleda upravo ovako:

„Aleksandra se spremila kod kuće, imala je možda dve-tri probe, gde je otprilike rekla momcima šta da sviraju. Nije mnogo promenila pesmu, ali je dala neki svoj pečat. Njena verzija ‘Poljubi me’ je baš u jednom onako interesantnom aranžmanu, koji se meni baš dopada. Mislim da su Zagrepčani otkacili za njom, a da će i Beogračani. Uostalom, ona je jedna od naših najboljih pevačica“, smatra Bajaga.