Akordeonisti nastupaju sa Vlatkom Stefanovskim u Kolarcu

13.11.2019

Kragujevački akademski orkestar akordeonista pod vođstvom dirigenta Predraga Kostovića održaće koncert 24. novembra (20:00) u velikoj dvorani „Kolarčeve zadužbine“ u Beogradu, gde će im specijalni gost biti proslavljeni gitarista Vlatko Stefanovski.

„Ovo će biti naš drugi nastup u srpskom hramu muzike i trudili smo se da ove godine predstavimo programom koji neće biti ‘toliko akademski’. Spremili smo program koji karakteriše opus Vlatka, ali i nešto na šta publika nije spremna i možda ne bi očekivala da čuje od njega“, kaže Kostović.

Akordeonisti će na koncertu izvoditi kompozicije pisane za solo orkestar, dok će im se Stefanovski pridružiti u izvođenju dve tradicionalne makedonske pesme, zatim muzici Enija Morikonea iz filma „Cinema Paradiso“, kao i u veoma atraktivnom „Duplom koncertu za gitaru i bandoneon“ (drugi stav Milonga), što Kostović ističe kao „nešto što na ovim prostorima nije imalo priliku da se čuje“.

„Dan pre Kolarca, ovaj naš koncert sa velikom balkanskom zvezdom Stefanovskim moći će da čuje i publika u Kragujevcu. Zato pozivam i Kragujevčane i Beograđane da dođu da čuju naš i Vlatkov pokušaj da spojimo nespojivo“, kaže Kostović.

Kragujevački akademski orkestar akordeonista, od osnivanja 2018. godine pod okriljem Muzičkog centra Kragujevac, promoviše muziku za harmoniku i nastavlja višegodišnju tradiciju umetnika koje je iznedrila jedna od najprestižnijih škola harmonike u svetu.

Ulaznice na blagajni Kolarca koštaju 800, 1.000 i 1.200 dinara.