„Živa p**ka“ u kutiji bombonjere

12.12.2008

Let 3

Kontroverzni riječki alternativci Let 3 pripremaju iznenađenje svojim fanovima i sa koncertnim DVD-ijem „Živa pička“ koji će Dallas Records-a objaviti tokom decembra – u kutiji bombonjere.

„Spremili smo jedan cijeli promotivni nastup „Žive p**ke“ na kojem radimo već dulje vremena. To je ono oko čega se trenutno bavimo, dakle, oko samog izdanja DVD-ija za koji smo se pobrinuli da je jako bogato i lijepo upakiran u kutiju bombonijere. Izdanje predstavlja cijelu retrospektivu našeg dosadašnjeg rada, a nosi i dosta poklona u svojoj limitiranoj i ekskluzivnoj verziji. Predmeti su to koji su nas pratili kroz cijelu povijest benda – jedan povijesni poklon našim fanovima“, rekao je basista Damir Martinović-Mrle muzičkom portalu www.muzika.hr.

Tri godine posle objavljivanja albuma „Bombardiranje Srbije i Čačka“ Let 3, još ne planiraju u dogledno vreme objavljivanje novog materijala, jer je bend zauzet živim svirkama.

„Da bismo mogli snimiti novi materijale, morali bismo imati neki tour-bus kao poznati svjetski bendovi, u kojem bi bila prostorija za sviranje i snimanje. Kako nismo u mogućnosti tako raditi jer smo posljednje tri godine proveli na turnejama, jednostavno da bi snimili novi materijal moramo stati sa koncertima i svirati u studiju“, kaže Mrle.

Među brojnim nastupima Let 3 ističe se nedavna svirka na svadbi jednog fana benda u Slavoniji. Mrle kaže da je želja fana bila da mu u trenutku ženidbe svira Let3.

„I svirali smo. Bilo je odlično. Što je loše u tome? Nije u tome ništa loše, jer u publici imaš samo fanove. Mladoženja, koji te zvao je najveći fan“, ističe Mrle.

Let 3 su singlom „Sokol“ najavili skorašnji izlazak svog prvog živog DVD-ija u karijeri odvažno nazvanog „Živa pka“, koji će Dallas Records objaviti i u Srbiji. DVD je snimljen na koncertu prošle godine u riječkom klubu „Hartera“ i nasleđuje do sada jedini živi album Let 3 „Živi kac“(1996).