Žika spreman za još 25 godina Instruktora

15.12.2009

Bajaga i Instruktori

Dobri duh Bajage i Instruktora, nezamenjivi Žika Milenković pred slavljeničke koncerte 28, 29. i 30. decembra u beogradskom Sava centru, već priprema fitnes program za narednih 25 godina benda!

„Meni je ovo do sada izgledalo kao uzbudljivih 25 godina, za nekog čoveka koji je bio mlad, a sada više nije. Narednih 25 godina vidim isto ovako, možda malo motorika neće biti ista, ali trudićemo se, uvek su tu vežbe, sklekovi, kolutovi napred, nazad…“, kaže Žile.

Milenković je počeo da razmenjuje ideje sa Momčilom Bajagićem još pre nego što je gitarista Riblje Čorbe počeo snimanje prvenca „Pozitivna geografija“ (1984). Bajaga se seća da je tada sa čikom snimio demo za njegovu pesmu „Darling You Never Know How Much I Love You“. Čika je učestvovao na Bajaginim prvim koncertima 12. aprila u zagrebačkom klubu „Kulušić“ i 21. aprila 1984. godine u Domu sindikata u Beogradu.

„Meni u principu nije izgledalo kao da će da bude samo jedan album, pogotovo kad sam video kako prolaze tri prva nastupa. Kada je Bajaga onda ozbiljnije odlučio da nastavi samostalnu karijeru ukapirao sam da ostajemo zajedno u poslu“, priseća se Žika.

„Ostajanje u poslu“ u ovom slučaju znači Milenkovićev autorski doprinos za neke od najpopularnijih pesama Bajage i Instruktora, kao što su „Francuska ljubavna revolucija“ („Sa druge strane jastuka“ 1985), „Samo nam je ljubav potrebna“ („Jahači magle“ 1986), „Život je nekad siv nekad žut“ („Prodavnica tajni“ 1988)…

„Sve se može kad se hoće! Nadam se da ću i ubuduće imati pesme na albumima Bajage i Instruktora. Kako mi je išlo do sad, valjda će i od sad..“, očekuje Milenković.

Dodatni šarm koncertima Bajage i Insturktora obavezno daju Žikine nadahnute i otkačene najave. A sve je zapravo počelo pre 25 godina u Domu sindikata i Žikinom pank obradom hita „Či bu či ba“ pop pevačice Ljupke Dimitrovske. Možda je opet čuje publika u Sava centru?

„Tada je bila potrebna obrada ‘Či bu či ba’ da malo dignemo atmosferu, a i ja da se malo eksponiram. Sada ćemo videti, pričaćemo o svemu, probaćemo, pa sve što nam zaliči da može da prođe, svakako ćemo odsvirati u Sava centru“, objašnjava Žile.

Bajaga i Instruktori na slavljeničkoj turneji povodom 25 godina karijere održaće koncerte 28, 29. i 30. decembra u beogradskom Sava centru, za koje je možete kupiti ulaznice po cenama od 1.500 i 1.700 dinara.

Komplet ulaznica za sva tri dana košta izuzetno povoljnih 3.600 dinara! Ulaznice se mogu naći na blagajnama Sava centra i Doma omladine Beograda, kao i preko mreža Tiketservis (www.tiketservis.com), Tiketlajn (www.ticketline.co.yu) i Eventim (www.eventim-yu.com). Bajaga i Instruktori su pripremili poseban poklon za svoje fanove koji će sa njima proslavljati jubilej u Sava centru. Svaki kupac ulaznice dobija na dar album Bajage i Instruktora, a dodatni poklon je pripejd MTS kartice sa brojem i 200 dinara kredita!

Posetiocima prve večeri uz kupljene ulaznice sleduje prvenac „Pozitivna geografija“ (1984), druge večeri „Sa druge strane jastuka“ (1985) i treće „Jahači magle“ (1986).

Naravno kupci kompleta ulaznica dobijaju sva tri albuma institucije srpskog i jugoslovenskog rokenrola.