Željko Samardžić: Novi Bečej, nova pesma, novi album…

12.08.2010

Željko Samardžić

Pevač zabavne muzike Željko Samardžić glavna je zvezda druge večeri kulturno-turističke manifestacije „Velikogospojinski dani“, gde će 27. avgusta specijalno za publiku u Novom Bečeju izvesti novu pesmu „Letnja draga“, koja će se naći na njegovom novom albumu planiranom da bude završen do kraja godine!

„Nedavno se zavrtila jedna nova pesma koju ćemo svirati u Novom Bečeju i zove se ‘Letnja draga’. Nadam se da su je Novobečejci naučili i da će mi pomoći. Ona će se naći među još desetak pesama na mom novom CD-u. Da ne zaboravim i ‘Zato kredem’. Ljudi su zavoleli te pesme i uz ove nove koje ću da snimim, mislim da će biti dovoljno razloga za jedan ‘raspevani susret’ u Beogradskoj areni u narednoj godini“, najavljuje Samardžić.

Besplatni nastup za publiku Tiskog keja u petak od 21.00, biće Samardžiću prvi ozbiljan koncert u Novom Bečeju, a popularni pevač se dodatno raduje susretu sa svojom publikom u tom gradu „pogotovo što su ‘Velikogospojinski dani’ divan povod“.

„Siguran sam da ćemo se lepo provesti u gradu na Tisi. Da budem iskren, retki su moji koncerti koji se strogo drže isplaniranog. Naravno da repertoar uradimo za svaki nastup posebno ali ipak publika je ta koja odlučujuće utiče na to šta pevam, pričam…i to je ono što svaki koncert čini drugačijim, posebnim. Iza mene će stajati moj već ‘stari’, uigrani bend sa kojim sarađujem oko četiri godine i to su sve vrsni muzikanti koji na velikim binama znaju da blistaju. Nedavno sam imao neke predivne koncerte u Sarajevu, Splitu, Zagrebu, Banja Luci…mom rodnom Mostaru…Jednostavno, imam utisak da je neka loša energija iza nas. To me neizmerno raduje“, kaže pevač.

Nedavno na konferenciji za novinare u Beogradu, kada je najavljen program tradicionalnih „Velikogospojinskih dana“ koji će biti održani od 26. do 29. avgusta, Samardžić je iznenadio sve prisutne zapevavši spontano sa puno „meraka“ uz prisutne tamburaše. Pošto sada dolazi u tamburaški kraj, može li to biti nadahnuće za neki budući projekat u kome bi uz tamburašku bandu snimio stare narodne pesme?

„Ja obožavam tamburicu, tamburaše i taj ‘zvuk ravnice’. Postojalo je do sada nekoliko pesama koje sam pokušao uraditi u tom maniru, ali nije im se dalo. Voleo bih da mi se dogodi barem jedna takva, koja bi mirisala na Banat, Bačku, Srem…fijakere, snaše i salaše… i konje vrane koji kasom jure kroz pesme Zvonka Bogdana“, kaže Samardžić.