Za dobar dan Amira vam peva predivnu „Ja izlezi Gjurgjo“

02.07.2019

Pevačica sevdalinki i tradicionala Amira Medunjanin, čiji koncert 25. oktobra (20:30) u beogradskom Sava centru očekujemo s nestrpljenjem, objavila je u međuvremenu video predivnog izvođenja narodne pesme „Ja izlezi Gjurgjo“, sa aktuelnog živog albuma „Live At Arena“.

„Za dobar dan“ glasi kratka poruka na fejsbuku Amire povodom jutjub objavljivanja „Ja izlezi Gjurgjo“ koju je izvela u pratnji pijaniste Bojana Zulfikarpašića, kontrabasiste Zvonimira Šestaka, gitarista Ante Gela i Boška Jovića, kao i vrsnog norveškog gudačkog orkestra „Trondheim Solistene“, a posebno se istakao džeziranim solom na električnoj gitari Nikola Stajić.

Na „Live At Arena“ (Blue Ray i dvostruki CD, Croatia Records) zabeležen je Amirin letošnji koncert u Pulskoj areni, gde je izvela i bisere kakvi su „Što te nema“, „Emina“, „Tiho noći, moje zlata spava“, „Oj, ti momče Ohrigjanče“, „Moj dilbere“, „Ajde Jano kolo da igramo“, „U đul bašti“ i druge.

Amiru očekuje nastup 7. jula na otvaranju 54. smotre umetnosti „Mermer i zvuci“ u Bukovičkoj banji u Aranđelovcu, a 25. oktobra peti susret poslednjih godina sa beogradskom publikom u prestižnom Sava centru (Ulaznice su 1.500, 1.800, 2.100 i 2.500 dinara na blagajni Sava centra i preko www.tickets.rs).

„Prošlo je dugo od posljednjeg susreta sa beogradskom publikom u martu 2018. godine…Vraćamo se ove jeseni u Beograd i sreći nikad kraja! Svi smo se već poželjeli! Pripremamo novu priču, nešto lijepo, a imaćemo i neke goste. Neću otkrivati koje, ni koja će biti postava na sceni sa nama, ali biće definitivno sjajno“, kaže Medunjanin.