Z++ napravio magiju u rasprodatoj Barutani!

21.06.2022

Regionalno popularni treper iz Osijeka Zvonimir Husnjak, poznat kao Z++, sinoć je u rasprodatoj beogradskoj Barutani priredio spektakl za pamćenje, pokazavši da njegova popularnost u Srbiji neprestano raste. Publika, koju su mahom činili tinejdžeri i tek nešto stariji, od prve do poslednje pesme znala je svaki stih, i uglas pevala sa svojim idolom, kao i sa njegovim saradnikom podjednako zaslužnim za dizanje atmosfere, čije scensko ime je Massimo Savage.

Skoro dva časa Barutana se punila uz DJ podršku i raznovrsan spektar hitova za koje je bio zadužen Enzzy, da bi erupcija oduševljenja nastala oko 22.50, kada se dvojac pojavio na sceni, i odmah izazvao euforiju velikim hitom „Kabriolet“. Snažan huk publike se prolomio donjim delom Kalemegdana, ruke su poletele u vazduh i njihale se levo-desno. „Hvala, ljudi, što ste se odazvali u ovakvom broju“, rekoše oduševljeno Z++ i Massimo, a grla su se „cepala“ uz „Tajnu“, „Nema vremena“… „Vrti krug, vrti krug“,stizale su poruke sa bine pred„ Moshpit“, a refren „Magije“ se toliko glasno pevao, da se, sa sasvim sigurno, čuo i mnogo dalje od Barutane. Specijalno iznenađenje beše pojavljivanje dua Buč Kesidi, „braće iz Pančeva“, kako ih nazvaše. Luka i Zoran su se, doduše, samo poklonili publici, zajednički nastup ostavljen je za neku drugu priliku.

Prethodno, telefoni su obasjali prostor uz čuvenu obradu folk hita „Crno i zlatno“. a Barutana je „eksplodirala“ uz „Ljeto je već gotovo“. Pred bis su se začuli povici „Zvonimir, Zvonimir“, jasno je bilo da tek sledi efektna završnica. Ukrasila ju je, između ostalih, pankerska „Dođi u moj stan“, a posle ponovljenog, sada još snažnije ispraćenog „Kabrioleta“, trebalo je da bude kraj. Publika je, međutim, zadržala svog ljubimca još koji minut na bini, pa je tek laganija, naslovna pesma sa drugog albuma „Zauvijek“ predstavljala definitivan rastanak.

Z++ je još jednom pokazao da ne mari za žanrovsku omeđenost, te da to što ga nazivaju hrvatski Weeknd ili Post Malone, nije slučajno. Publika je, posle više nego efektnih 90 minuta, prezadovoljna napustila Barutanu.