Trijumf Nene Belana u Tvornici

14.11.2008

Neno Belan održao je u četvrtak uveče trijumfalni koncert u prepunom zagrebačkom klubu Tvornica, uz impresivnu listu hitova, goste Masimo Savića i Vladu Kreslina, a sve je snimano za prvi živi album u karijeri nekadašnjeg frontmena splitskih Čavola, koji je predviđen da izađe na proljeće.

Belan i njegovi Fiumensi isporučili su seriju hitova kao što su „Sunčan dan“, „Srce od leda“, „Djevojka sa juga“, „Galeb“ ili naslovna pjesma posljednjeg albuma „Rijeka snova“ (2007). Na Belanovom koncertu karijere, ljubitelji čavola nagrađeni su klasicima „Pričaj mi“, „Dani ljubavi“, „Bambina“, „Ostani uz mene“, „Dugo toplo ljeto“ ili „Stojim na kantunu“.

Tačno 22 godine posle debi albuma „Ljubav i moda“, Belan je dosegao nove vrhunce karijere albumom „Rijeka snova“ i ovim nastupom o kome se govorićeti mesecima. Dve hiljade ljudi u vreloj dvorani bučno je od prve do poslednje sekunde dalo doprinos live albumu koji je te večeri sniman.

U Belanovoj noći trijumfa na sceni su mu se pridružila još dva pop maestra. Sa Massimom Savićem izveo je njegov hit „Sjaj u tami“ i potom duet „Zar više nema nas“, koji je napisao i izveo na Masimovom novom albumu „Sunce se ponovo rađa“. Sa drugim gostom slovenačkim kantautorom Vladimirom Kreslinom otpevao je „S Mure na more Jadransko“.

Oko dve hiljade srećnika koji su se 13. novembra našli u Tvornici mogli su uživati uz Belanove pop dragulje „Rock galama“, „Ludo zaljubljen“, „Ja volim je“, „Ella E“, „Ivona“, „“Jagode i čokolada“, „Space twist“, „Beat na moru“, „Ponoćna zvona“, „Dotakni me usnama“…