Trajne čaše za posetioce „Dana Rundeka“ u Beogradu

22.02.2019

Na „Danima Darka Rundeka“ od 1. do 7. marta u Domu omladine Beograda (DOB) publika će moći da konzumira pića isključivo iz trajnih čaša koje se ne bacaju.

„Vrlo je bitno: na koncertima u Domu omladine imamo, prvi put u Srbiji, trajne plastiče čaše koje se ne bacaju. Platiće se kaucija za njih, a poslije se vrate ili ih možete ponijeti sa sobom, i koristiti još na 100 koncerta. Trajaće 500 godina, lijepo je iz njih piti, ne mogu se razbiti i lijepo izgledaju“, ističe u video poruci Darko Rundek.

Prema Darkovim rečima, time se izbeglo na muzičkim događajima uobičajeno jednokratno korišćenje i potom bacanje na otpad „bar 2.000, 3.000 glupih plastičnih čaša koje se ne mogu raspasti, koje su ružne, koje će zagađivati vodu i gnjaviti nas još stolećima“.

Posetioci koncerata koji će biti održani u okviru manifestacije „Dani Darka Rundeka“ moći će na nekoliko punktova u DOB-u da za 100 dinara kaucije dobiju čašu za konzumiranje piva, vode, sokova i drugog pića. Prilikom izlaska iz DOB-a, posetici mogu poneti sa sobom tu čašu kao suvenir, ili ih vratiti na punkt i dobiti nazad 100 dinara.

Manifestacija „Dani Darka Rundeka u Beogradu“ biće održana od 1. do 7. marta 2019. godine u Domu omladine Beograda (DOB), tokom koje će Darko Rundek predstaviti svoje raznoliko i bogato stvaralaštvo, kao i aktuelne projekte, tako što će održati čak pet koncerata, međusobno različitih po repertoaru, postavama muzičara, scenografiji i prostoru.

1. mart 21:00 Darko Rundek & Ekipa Best of – Amerikana
2. mart 21:00 Darko Rundek & Ekipa NOVO i zaboravljeno – Amerikana4. mart 21:00 Cul De Sac, free impro experimental – Klub DOB-a
5. mart 21:00 Andreja, Rundek & Ekipa, promocija albuma „Mura Mura“ – Velika dvorana DOB-a
7. mart 21:00 Rundek Cargo Trio, Plavi avion/Mostovi+ – Velika dvorana DOB-a

Ulaznice za prvi i poslednji koncert su rasprodate. Ulaznice u prodaji na blagajni DOB-a, odnosno preko Ticket Vision-a i sajta www.tickets.rs za drugi koncert Darka Rundeka i Ekipe košta 1.200 dinara, Andreje, Rundeka & Ekipe 1.300 dinara i Cul-De-Sac 1.100 dinara.

Manifestaciju „Dani Darka Rundeka u Beogradu“ organizuje promoterska kuća Long Play uz podršku Doma omladine Beograda.