Thievery rasplesao čitav Taš!

27.06.2019

Američki Thievery Corporation u sredu uveče vrhunskom, gruvajućom svirkom uspeo je da razvali, raspali i raspleše 8.000 oduševljenih posetilaca na ispunjenom beogradskom stadionu Tašmajdan!

Moćna, mnogoljudna koncertna postava Thievery Corporation, čiji je osnivač producentski i autorski duo Rob Garza i Eric Hilton, krenuo je odlučno sa „Marching the Hate Machines“, nastavivši tokom narednih skoro dva časa fantastičan izbor pesama iz 25-godišnje karijere sa „Illumination“, „Until the Morning“, „Radio Retaliation“, „The Heart Is a Lonley Hunter“, „Letter To Editor“…

Garzina najava koncerta, da Beograđani nikako ne treba da očekuju nekakav „chill out“ bend već visokoenergetsku sviračku mašinu, uz opasku: „Mi pokrećemo ljude!“, pokazala se spektakularno tačnom – bilo je impresivno videti kako se uz moćne rege, dab i bosanova ritmove složno plešući uvija 8.000 posetilaca u parteru i na tribinama Taša!

Raspoloženje benda i publike je ostalo na vrhunskom nivou i uz „True Sons of Zion“, „Warning Shots“, „Amerimacka“, „Revolution Soultion“, „Lebanese Blonde“ i konačno „Richest Man In Babylon“. Thievery je poručio Beograđanima: „Volimo vas! Mir!“, a zauzvrat je dobio zaslužene ovacije ispunjenog Taša.

Prethodno, publiku je odlično zagrejao Balkan-soul muzičar Marko Louis razigranim izvođenjima svojih hitova „Pada noć“, „Shine On Me“, „Kad je noć“, „Euridika“, „Raj za avanturiste“ i „Where Is Your Love“.

Thievery Corporation na Tašu bio je prvi veliki koncert u Beogradu na kome su korištene isklučivo trajne plastične čaše, brendirane vizualom benda, koje su posetioci dobijali uz kauciju. Odluka promotorske kuće Long Play da se tako izbegne upotreba zagađujućih jednokratnih plastičnih čaša, kao prethodno na „Danima Darka Rundeka i Arsenal Festu 09, pokazala se ponovo ispravnom, pošto je publika na Tašu odlučila da kao uspomenu zadrži veliku većinu trajnih Thievery čaša!

U cilju dalje promocije trajnih plastičnih čaša Long Play će sutra od 12:00 do 14:40 u svojim prostorijama u Beogradu (Majke Jevrosime 42/19), poklanjati stotinjak preostalih trajnih Thievery čaša svakome ko je na Fejsu i Instagramu zapratio Long Play.