Thievery Corporation dolazi na Arsenal Fest

19.04.2017

Kultni sastav iz Vašingtona Thievery Corporation izaći će pod reflektore Arsenal Festa u petak 23. juna 2017.godine. Grupa koju predvode Erik Hilton i Rob Garza ovaj put dolazi u punom
kocertnom sastavu i to direktno u Kragujevac!

Osnovani u Vašingtonu 1995. godine, tokom poslednje decenije Thievery Corporation kontinuirano razvijaju svoj zvuk i šire uticaj kroz studijske albume “The Mirror Conspiracy”, “The Richest Man In Babylon” i “The Cosmic Game”. Njihove popularne kompilacije “Babylon Rewound”, “The Outernational Sound” i “Abductions  and Reconstructions” redefinisali su pojam savremene svetske muzike i proširili njen uticaj na moderno stvaralaštvo brojnih umetničkih pokreta širom planete. Ono što čini možda i najveću atrakciju na Thievery Corporation turnejama jesu brojni vokali koji pevaju neke od najvećih himni ovog sastava.

Pored atraktivnih koncerata, Thievery Corporation su svetskoj javnosti poznati i po snažnom društvenom angažmanu i antiglobalističkom aktivizmu. Takođe, oni su i jedni od najsnažnijih abasa-dora Svetskog programa za hranu pri Ujedinjenim nacijama, uz čiju su pomoć uspeli da iprovociraju svesno razmišljanje svojih današnjih, veoma brojnih sledbenika.

Ovaj sastav je poslednji put gostovao u Srbiji 2010. godine, a za koncet na Arsenal Festu, kako su najavili, spremaju posebnu listu njihovih velikih hitova.Thievery Corporation će ove godine, uz  sastave Anthrax, Buzzcocks, Elvis Jackson, Urban & 4, Rambo Amadeus, učiniti Arsenal Fest jednim od najvažnijih festivala u regionu.

Arsenal Fest 07 biće održan u Kragujevcu 22, 23. i 24. juna.

U promo periodu komplet ulaznica za sve tri večeri Arsenala 07 košta samo 1.800 dinara, dok je pojedinačna ulaznica 1.000 dinara.

Ulaznice se mogu naći na svim prodajnim mestima Eventima.

U Kragujevcu ulaznice za Arsenal 07 se mogu naći i u Domu omladine, Branka Radičevića 1: Nedelja od 12:00-20:00 | Ponedeljak od 09:00-21:00

Arsenal se tradicionalno održava u fantastičnim prostorima na otvorenom  u „Kneževom arsenalu“, bivšoj fabrici naoružanja iz 19. veka, i u zelenilom bogatoj „Zastavinoj bašti“, kao i u obližnjoj rustičnoj “Čaurnici“.