Sutra premijerno beogradski rok spektakl!

29.11.2013

Eldorado

Rokenrol supergrupa Eldorado održaće svoj prvi koncert u karijeri u subotu uveče 30. novembra (21:00) u Domu omladine Beograda, gde će promovisati nedavno objavljeni debitantski CD album „Eldorado“. Predgrupa je alternativni Ventolin.

„Veoma smo uzbuđeni što započinjemo našu koncertnu karijeru. Pozivamo ljude da dođu na premijeru novog beogradskog rokenrol spektakla“, poručuju frontmen Milutin Petrović, basista Zdenko Kolar, gitarista Dušan Duda Bezuha i bubnjar Dušan Ristić Rista (Zona B), i najavljuju „više od dva sata bučne svirke!“

Osim pesama sa prvog albuma, među kojima se ističu dosadašnji singl/spotovi „Puž“ i „Fuksa muzika“, Eldorado planira da izvede i neke sa drugog albuma koji je uveliko u pripremi, kao i nekoliko „kavera koji su tu da tehnikolor Eldorado svirke učine još šarenijom“.

CD album „Eldorado“, koji je objavila promoterska kuća Long Play, dobija se isključivo uz kupljenu ulaznicu za beogradski koncert koja košta 800 dinara na blagajni DOB-a i u prodavnici Jugoton (Nušićeva 27).

„Na nama je zadatak da sa svirke u Domu omladine na ulice Beograda izađe nekoliko stotina oznojenih ljudi punih one energije i sa onim osmehom koje samo refreni rokenrola i seks stavljaju na krajeve usana“, poručuje frontmen Petrović.

Eldorado su osnovali autor, pevač i gitarista Petrović, nekadašnji član kultnog sastava Heroji, poznat i
kao filmski režiser („Zemlja istine, ljubavi i slobode, „Agi i Ema“…), basista Kolar (Idoli, Vlada Divljan, Zona B), gitarista Bezuha (Tilt, Zona B, Ðorđe Balašević) i bubnjar Ristić (Zona B).

„Mi smo u godinama kada umetnici više nemaju razloga da prave bilo kakve kompromise. Eldorado je zato baziran na totalno iskrenoj svirci… Nešto što je danas sve teže naći“, kaže Duda Bezuha.

„Ploča beogradskog iskustva. Nadahnuta, drska i iskrena“ – Peca Popović, Blic, o CD albumu „Eldorado“.

Gitarista i pevač Ventolina Vlada Marinović ističe da je povezanost njegovog benda i Eldorada „mnogostruka“. Sa Petrovićem je ne tako davno imao mini serijal akustičnih nastupa na kojima su
istraživali „ne tako očigledne heroje ove desperadoske muzike što se zove rokenrol“.

Uz to, Bezuha je dugogodišnji, skoro ekskluzivni producent Ventolina, a Marinović naglašava da „zbog dugogodišnjeg prijateljstva 30. novembar za Ventolin nije običan koncert“, odnosno da je „poštovanje za naš zajednički posao toliko, da je već sada nastup u DOB-u veliko zadovoljstvo“.