Kakav će biti „Brisani prostor“ Rundeka i Ekipe?

03.12.2020

Rundek i Ekipa objaviće 7. decembra dvostruki EP „Brisani prostor“, za Menart i Long Play, a na osnovu nekoliko objava na društvenim mrežama, jednog Darkovog intervjua Večernjem listu i kritike, već znamo dosta toga o novom izdanju.

– Ime izvođača na omotu glasi: Rundek & Ekipa.

– Darko je „Brisani prostor“ snimio sa ekipom muzičara koje je okupio za turneju „Apocalypso Now“ 2017. godine: basista Roko Crnić, bubnjar Silvio Bočić, udaraljkaš Miro Manojlović, saksofonistkinja Ana Kovačić i trubač Igor Pavlica. „Mi smo sretno sklopljena grupica ljudi koji se međusobno inspiriraju“, objašnjava Darko.

– Darko je autorski deo posla na „Brisanom prostoru“ uglavnom podelio sa Rokom Crnićem (inače basistom benda Porto Morto). „Ima njegovih i mojih stvari, a više kompozicija i tekstova potpisujemo zajedno. Suradnja je zlato:)“, kaže Darko.

– „Brisani prostor“ nije uobičajeni album, već nam stiže „dvostruki EP (extended play), pa su to dva CD-a sa po pet pjesama, koji čine jednu cjelinu“, kaže Rundek i dodaje: „Na Deezeru ili nekom drugom streeming servisu bit će posebno “Brisani prostor” (EP1 DO) i “Brisani prostor” (EP2 OD). Ali, ne radi se samo o A i B strani, nego svaka od njih stvarno funkcionira kao poglavlje za sebe…“

– EP 1 „Do“ donosi pesme „Zovu te“, „Ko duh“, „Tko su svi ti ljudi“, „Mila“ i „Voljeti stvarno“, a na EP-u 2 „Od“ se čuju „Sex epilog“, „Novčić za sreću“, „New World“, „Biljka raste“ i „Unutarnji glas“.

– U pesmi „New World“ gostuje Darkov sin David Vid Rundek.

– „Brisanom prostoru“ prethodili su ovih meseci singlovi „Tko su svi ti ljudi“ i „Unutarnji glas“, ali se na izdanju ipak neće nađi prethodno samostalno objavljene „Pješčane oluje“ i „Barbara“.

– Kritičar Večernjeg lista Hrvoje Horvat kaže da „Rundek i Ekipa s ‘Brisanim prostorom’ imaju album godine, zapravo, godina“.

„Brisani prostor“ na CD-u izdaje Menart, a za područje Srbije Long Play.