Rundek i Ekipa objaviće 7. decembra dvostruki EP “Brisani prostor”, za Menart i Long Play, a na osnovu nekoliko objava na društvenim mrežama, jednog Darkovog intervjua Večernjem listu i kritike, već znamo dosta toga o novom izdanju.

– Ime izvođača na omotu glasi: Rundek & Ekipa.

– Darko je “Brisani prostor” snimio sa ekipom muzičara koje je okupio za turneju “Apocalypso Now” 2017. godine: basista Roko Crnić, bubnjar Silvio Bočić, udaraljkaš Miro Manojlović, saksofonistkinja Ana Kovačić i trubač Igor Pavlica. “Mi smo sretno sklopljena grupica ljudi koji se međusobno inspiriraju”, objašnjava Darko.

– Darko je autorski deo posla na “Brisanom prostoru” uglavnom podelio sa Rokom Crnićem (inače basistom benda Porto Morto). “Ima njegovih i mojih stvari, a više kompozicija i tekstova potpisujemo zajedno. Suradnja je zlato:)”, kaže Darko.

– “Brisani prostor” nije uobičajeni album, već nam stiže “dvostruki EP (extended play), pa su to dva CD-a sa po pet pjesama, koji čine jednu cjelinu”, kaže Rundek i dodaje: “Na Deezeru ili nekom drugom streeming servisu bit će posebno “Brisani prostor” (EP1 DO) i “Brisani prostor” (EP2 OD). Ali, ne radi se samo o A i B strani, nego svaka od njih stvarno funkcionira kao poglavlje za sebe…”

– EP 1 “Do” donosi pesme “Zovu te”, “Ko duh”, “Tko su svi ti ljudi”, “Mila” i “Voljeti stvarno”, a na EP-u 2 “Od” se čuju “Sex epilog”, “Novčić za sreću”, “New World”, “Biljka raste” i “Unutarnji glas”.

– U pesmi “New World” gostuje Darkov sin David Vid Rundek.

– “Brisanom prostoru” prethodili su ovih meseci singlovi “Tko su svi ti ljudi” i “Unutarnji glas”, ali se na izdanju ipak neće nađi prethodno samostalno objavljene “Pješčane oluje” i “Barbara”.

– Kritičar Večernjeg lista Hrvoje Horvat kaže da “Rundek i Ekipa s ‘Brisanim prostorom’ imaju album godine, zapravo, godina”.

“Brisani prostor” na CD-u izdaje Menart, a za područje Srbije Long Play.