Smak 27. juna u Kragujevcu

09.05.2013

Smak

Legendarni Smak, jedan od najznačajnijih i najuticajnijih jugoslovenskih i srpskih rok bendova svih vremena, posle više od 15 godina pauze nastupiće u matičnom Kragujevcu 27. juna, kao glavne zvezde trećeg Arsenal Festa.

Publiku u Kragujevcu, prve večeri Arsenala 27. juna, na glavnoj festivalskoj bini u prostoru na otvorenom Kneževom arsenalu, očekuje dvoipočasovni nastup Smaka – benda koji je na domaćoj muzičkoj sceni i šire ostavio neizbrisivi pečat svojom jedinstvenom fuzijom hard i progresivnog roka, bluza, džeza i etna.

Kragujevački bend, čiji su klasici „Ulazak u harem“, „Biska 2“, „Daire“, „Crna dama“, „Zajdi, zajdi“…, na Arsenalu sviraće u postavi – gitarista Radomir Mihailović-Točak, pevač Boris Aranđelović, basista Zoran Milanović i bubnjar Slobodan Stojanović-Kepa.

Uz prvobitnu postavu Smaka, nastupiće i pevač Dejan Najdanović-Najda, gitarista Mikica Milosavljević, bubnjar Dejan Stojanović, klavijaturista Dejan Zdravevski i basista Miloš Petrović.

Gosti Smaka biće Pera Džo (Joe) Miladinović sa usnom harmonikom i prateći vokali Ana, Tanja i Trnda.

Smak je u Kragujevcu u originalnom sastavu poslednji put svirao revijalno 1997. godine ispred kafea Bahus na Badnje veče u sklopu protesta zbog krađe glasova na izborima.

Smak se vratio na scenu posle decenijske pauze u decembru 2012. godine trijumfalnim koncertom u krcatoj Kombank areni u Beogradu pred oko 20.000 posetilaca iz Srbije, ali i regiona i sveta.

Treći Arsenal Fest biće održan 27, 28. i 29. juna u Kragujevcu, na prostoru Kneževog arsenala (glavna bina) i susedne Zastavine bašte (Garden Stage), a do sada su potvrđeni nastupi Partibrejkersa, Goblina, Hladnog piva, Baba, Kanda Kodža i Nebojša i drugih.

Ulaznice za Arsenal Fest 3 mogu se kupiti preko mreže Eventim po cenama: komplet 1.500 dinara, pojedinačna karta za prvo veče 900 dinara, za druge dve večeri po 700 dinara. Ove cene važe do 31. maja, a od 1. juna biće nešto skuplje.