Sejo zvanično posetio prijateljski Beograd

25.11.2009

Zabranjeno pušenje

Neprikosnoveni lider Zabranjenog pušenja Sejo Sekson posetio je u sredu popodne zvanično i prijateljski Beograd, gde je predstavio „Muzej revolucije“, novi album svog benda, i najavio koncertnu promociju istog 12. decembra u Domu omladine.

Drug Sejo je u pratnji dve slatke pionirke (po pe-esu sa petokrakom na plavoj kapi i sa crvenom maramom) održao vatreni revolucionarni govor u kome je zatražio hitno i neodložno ustanovljavanje revolucionarnog društva budućnosti – Džabahirije.

„Hvala što ste došli na sastanak mjesne zajednice Crni Vrh. Malo ćemo govoriti CD-u ‘Muzej revolucije’, odnosno o revolucionarnom programu, koji ćemo težiti da ispunimo. Red je da vas brifujemo vizavi našeg političkog programa.

Sve revolucije teže ka istom cilju. Kada se završe više niko ne treba revoluciju i revolucionare, a revolucionari ostanu zauvijek revolucionari“, počeo je govor Sekson uz projekciju odabranih fotografija.

Dok su brojni novinari i fanovi gledali fotografiju šume, Sejo je objasnio da po njegovom revolucionarnom programu „šuma više neće biti, jer će kao generatori revolucije, gde se skuplja razni polusvijet, biti posječene“.

„U našoj republici će biti Džabahirija, sve će biti džaba, biće ukinuti imovinsko-pravni odnosi. Izgradićemo lokalne trenažne centre za političare. U Džabahiriji političari će već sa 16 godina ići u centar, gdje će im biti dostupan viski, bazen i koke. Već kao mladi će zadovoljit’ svoje potrebe, pa da kasnije ne dođu i preko naših leđa se grebu“.

Prikazujući fotografiju tobogana, Sejo je rekao da će u Džabahiriji biti rekvizit za političare koji će se njime „spuštati s visine dole da shvate da politika nije konstanta već cirkulacija uspona i padova“.

Zabetonirano fudbalsko igralište, je neophodno kako bi se fudbaleri mogli nesmetano dodavati, jer „će uz beton biti ravno bez džombi“.

Frontmen Zabranjenog pušenja predložio je da se u industrijskim skladištima ubuduće smeštaju poslovno-verski objekti. „Ljudi nedeljom vole otići u tržni centar, ali i u crkvu. To smo spojili i nazvali skladište Boga. Ima i Boga i robe. Dakle, idete u šoping nedeljom, a i vjerski se zadovoljavate u istom objektu“.

Stadion Crvene zvezde dobio je novu/staru namenu kao mesto za grandiozne sletove.

„Ovdje ćemo smjestiti Kineze za sletove. Nećemo ponižavajuć odnos za Kineze da prodaju jeftinu robu! Iza stadiona imaće svoje odaje, da mogu da vježbaju sletove, da ih izvedu za moj rođendan“, rekao je Sejo.

Dok je prikazivao fotografiju Doma skupštine Srbije, Sejo je rekao da je to „dvokatnica u centru grada, koju treba zamjenit’ savremenim od pleksiglasa tržnim centrom“, koji će imati i političku funkciju.

Posle revolucionarnog izlaganja, novinare je najpre zanimalo kako Sejo komentariše izuzetno pozitivne ocene kritičara u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini o „Muzeju revolucije“.

„To je prije 15 dana izašlo. Vjerojatno će se oglasiti i ovi što ne misle tako. Kad se rodi dijete onda kažu lijep je na babu“, skroman je bio Sekson.

Konstatovano je da album donosi dve sportske pesme – odu kladioničarskoj groznici „Kladimo se“ i himnu FK Željezničar „Čuva Bog želju svog“. Osim što je navijač Želje, da li se kladi?

„Klađenje već zadire privatni problem moje familije. Mi smo ko klinci imali problem što se stari volio kockat’. Nisam se puno bavio tim (kockanjem), imao sam traume. Često sam s ljudima koji se tim bave, a i pored moje kuće je kladionica, pa vidim kako taj svijet izgleda.

Pjesma o Želji se našla na CD-u, ali nisam je htio nametat’ nikome. U Sarajevu postoje dvije religije i zbog toga je u Sarajevu potrebno puno toleracije i snishodljivosti – Željo i FK Sarajevo moraju da žive zajedno. Stadioni su im relativno blizu i imate raznorazne lude rituale. Jedna ćevabdžinica navija za jedne, a druga za druge. Kada Željo pobijedi ćevabdžinicu Sarajeva oboje u plavo ili nečiji pas prođe plav. Imate imate takve sulude situacije u gradu“.

Pitanje je bilo da li bi Sejo, pošto se izvestio sa željinom, napisao po porudžbini himnu za Zvezdu, Partizan ili Dinamo?

„Ne može se to! Može se po narudžbini ako je za političku kampanju, ali ne može za fudbalsku himnu. Ne može biti dobra ako nije iz srca“, rekao je Sekson.

Šta Beogračani mogu očekivati od koncerta 12. decembra u velikoj sali Doma omladine?

„Biće tri-četiri pjesme sa ‘Muzeja revolucije’. One su kao onaj Lekić što je uš’o protiv Koreje, da i on trči deset minuta da se pokaže. Nove pjesme treba tako da uđu u ligu pjesama koje radimo već 25 godina, da se vidi da li imaju svoje mjesto“, zaključio je Sekson.

Vođa Pušača se potom predano odao odgovornom poslu potpisivanja brojnih CD-ova „Muzej revolucije“, koji su fanovi kupili na blagajni Doma omladine.

Zabranjeno pušenje objavilo je u regionu 7. novembra novi album „Muzej revolucije“. U Srbiji CD objavio je Long Play, ali kao specijalan poklon fanovima uz kupljenu ulaznicu za koncert Zabranjenog pušenja 12. decembra u velikoj sali Doma omladine Beograda.

Možete postati vlasnik „Muzeja revolucije“ sa ulaznicom za koncert za skromnih 1.200 dinara, koje možete dobiti samo na blagajni Doma omladine.