Rundekov beogradski koncert ide u svet

08.09.2009

Darko Rundek

Koncertni album Darka Rundeka i Cargo orkestra, snimljen u Beogradu „Live u Domu omladine“, skoro godinu dana nakon pojavljivanja u Srbiji, biće objavljen 25. septembra na svetskom tržištu.

„Naslov internacionalnog izdanja albuma je ‘Live in Youth Club – Belgrade’. Izdavač je Menart-Zagreb, i to je prvi njihov ozbiljniji izlazak na vanjska tržišta. Distribuciju je preuzela Piranha Musik-Berlin koja pokriva tridesetak zemalja na četiri kontinenta i vodi web distribuciju. Datum izlaska je 25.9. ali će varirati od zemlje do zemlje. Nije neobično da album izlazi vani, jer je to samo nastavak kontinuiteta započetog albumom ‘Ruke'“, kaže Rundek.

„Live in Dom omladine“ pojavio se u izdanju Long Play-a kao poseban poklon uz kupljenu ulaznicu za sjajan decembarski koncert Rundeka i Carga u beogradskom Sava centru, a potom početkom godine i u redovnoj prodaji Hrvatskoj preko Menarta.

Tokom turneje „Svitanja“ po nekoliko gradova Srbije, Darko i Cargo su svoj drugi živi album (prvi je bio „Zagrebačka magla“ iz 2004. godine) snimili na koncertu 23. marta 2007. godine u Domu omladine, jednom od četiri prostora odsviranih u Beogradu, uključujući Pozorište na Terazijama, Studentski kulturni centar i Dom sindikata.

„Koncert u Domu omladine bio je u sredini turneje i po mnogo čemu najizbalansiraniji. Za razliku od SKC-a u kojem se od publike jedva čuo bend ili Doma sindikata u kojem je falilo sviračkih avantura, publika u Domu omladine bila je sjajna i respektabilna, tako da smo lijepo plovili zajedno“, kaže Rundek.