Rundek u Pulskoj areni

06.07.2010

Darko Rundek učestvovaće na slavljeničkom koncertu 10. jula u Pulskoj areni koji proslavljeni glumac Rade Šerbedžija organizuje povodom deset godina postojanja njegovog pozorišta Ulysses sa Briona.

„Koncert simboličnog naziva ‘ODISEJA’ koncert u povodu deset godina Kazališta Ulysses okupit će mnoge glazbenike i prijatelje Kazališta Ulysses koji su u proteklih 10 godina bili sudionici i gosti u sklopu bogatog programa Kazališta Ulysses“, saopštio je Kroacija rekords (Croatia Records).

Uz Rundeka učesnici koncerta su glumci Vanesa Redgrejv (Vanessa Redgrave), Franko (Franco) Nero, muzičari Josipa Lisac, Đorde Balašević, Kemal Monteno i Saša Lokić, zatim Ivanka Mazurkijević, Livio Morosin, Putokazi i drugi.

Rundek i Šerbedžija su prethodno sarađivali u zajedničkoj režiji predstave pozorišta Ulysses „Balade Petrice Kerempuha“ po istoimenom delu Miroslava Krleše. Rundek je napisao muziku (uz Violinistkinju svog Kargo orkestar Isabel) za predstavu koja se pojavila na CD-u „Balade Petrice Kerempuha“ (2008), a učestvovao je uz Šerbedžiju i u glumačkoj postavi.