Rundek se druži sa fanovima u Beogradu!

12.11.2013

Darko Rundek

Darko Rundek u društvu autora njegove biografije Ante Perkovića družiće se sa fanovima i potpisivati primerke Knjige o pjesmama – Rundek, između, u četvrtak 14. novembra u 19h u knjižari Leila, u ulici Kraja Petra 41 u Beogradu.

Poštovaoci Darka Rundeka imaće priliku da na licu mesta kupe Perkovićevu Knjige o pjesmama – Rundek, između, koju je izdao zagrebački Menart, na 172 stranice od toga 32 stranice fotografija.

Perković i Rundek odlučili su se za dopisivanje, a ne klasične intervjue ili pisanje klasične biografije velikog muzičara. Dopisivanje im je omogućilo da neometano dođu do serije intimnih, poetskih zapisa u prvom licu koji će vam bolje od bilo kakve biografske fikcije ocrtati čoveka i njegovo vreme.

Uz taj, najvredniji deo knjige, prisutni su i glasovi Rundekovih saradnika, savremenika, saputnika (Isabel, Dušan Duco Vranić, Lazar Stojanović, Vedran Peternel, Dragan Kremer, Pavlica Bajsić, Mojca Piškor…), dokumenti, sećanja i neke fantastične priče čiji likovi možda i nemaju direktnu vezu s Rundekom, ali stižu s istog izvora. Uz to knjiga je obogaćena i fotografijama koje također nude presek zanimljive i bogate Rundekove karijere.

„Kada je iz Menarta došla ideja da objave moju biografiju, pošto sam hvala Bogu jos živ i aktivan i nadam se da moj opus nije još zaokružen, odmah sam pomislio na Antu Perkovića. Antinu knjigu Sedma republika sam s uživanjem pročitao. On je jedan od rijetkih ljudi koji znaju pisati o muzici iznutra. Sviđa mi se kako piše, kako mu elegantno teče rečenica i kako su mu svježe asocijacije. Njegov mi je senzibilitet blizak. Povremeno mi je mailom slao pitanja, a ja sam odgovarao na način za koji sam se nadao da će ga inspirirati da se o tome raspiše. Ti su moji odgovori završili u knjizi pa ona ima i autobiografskih elemenata“, objašnjava Rundek.