Rundek, Repetitor, Goblini, Bjesovi…na Arsenalu 07

18.05.2017

Kragujevački Arsenal Fest 07 upotpunio je spisak izvođača koji će nastupiti 22, 23. i 24. juna na Main i Garden Stage-u imenima kakva su Darko Rundek, Repetitor, Goblini, Pero Defformero, Bjesovi, Epilog…

Darko Rundek dolazi 23. juna u Kragujevac sa velikim pratećim bendom na turneji povodom 20 godina od izlaska svog kultnog prvog albuma „Apocalypso“.

„Živio Arsenal Feste! Ove godine vadim sav arsenal muzike, pjesama, scenskih čarolija i sjajnih novih i starih muzičara, samo za vas;) Veselimo se novom susretu, pa da skupa zaplešemo ‘ApoCalypso Now’!“, poručuje Rundek pred nastup na Main Stage-u.

Hard rokeri Epilog, koji su se nedavno oglasili debi albumom „Nova Tempore“, imaju čast da otvore Main Stage Arsenala prve večeri 22. juna gde sviraju i legendarni metalci Anthrax, domaći Kerber i srpski Irci Orthodox Celts.

Prve večeri na Gardenu pored pank legendi Buzzcocks, domaćeg Ritma nereda i slovenačkog Elvis Jackson-a, nastupiće i kragujevački instrumentalni rok bend Fitnes, treš metalci Alitor i Forever Storm, kao i death metal Dead Joker!

Druge večeri 23. juna na Main-u Rundeku, bluz gitaristkinji Ani Popović i eklektičnom Thievery Corporation-u pridružiće se i regionalne zvezde alternativnog roka Repetitor, koji su nedanvo objavili novi album “Gde ćeš?”

Na Gardenu-u druge večeri folk pankerima Brkovima pridružiće se metal kolege Pero Defformero, kao i kultni Bjesovi, a tu su i „koprofagičarski“ rokenroleri Zvoncekova bilježnica, stoner grandžeri Larska, kao i pankeri Pankreas i Crveni karton.

Treće večeri, pank legendama Goblinima pripala je čast da zatvore Arsenal Fest 07 nastupom u sitne jutarnje sate na Gardenu, gde će im prethoditi Kralj Čačka, Damir Urban, Rambo Amadeus, kao i panke bendovi Bolesna štenad, Špajz i Raskid 13, kao i gotičari Electro Vampires. Na Main Stage-u 24. juna sviraju ranije najavljeni Škrtice, Skindred, Dub FX i Kanda, Kodža i Nebojša sa Horsman Coyote-om.

Arsenal se tradicionalno održava u fantastičnim prostorima na otvorenom – u „Kneževom arsenalu“, bivšoj fabrici naoružanja iz 19. veka, i u zelenilom bogatoj „Zastavinoj bašti“, kao i u obližnjoj rustičnoj „Čaurnici“.

Novina Arsenala 07 je Demolition Stage na kome će se prestaviti 15 perspektivnih izvođača u izboru Beograda 202, Emisije “Bunt” RTS-a i portala www.noizz.rs.

Za Arsenal Fest 07 koji će biti održan 22, 23. i 24. juna pojedinačna ulaznica košta 1.300 dinara, a komplet za sve tri večeri 2.300 dinara.

Ostala prodajna mesta:

KRAGUJEVAC – Dom omladine, TC Radnički 27.matra 19 I sprat, Info pult (kod Balkana), Dom sindikata …

ČAČAK – Neven Tours (Eventim)

KRALJEVO – Caffeteria „Flash back“

KRUŠEVAC – Caffe club „Grizzly“

POŽEGA – Caffe „Burence“

UŽICE – Kuća čaja „ZEN“

ARANDJELOVAC – Caffe „Koje Kude“

ĆUPRIJA – Caffe „Bacardi“

SMEDEREVSKA PALANKA – Punk Rock Caffe