Rundek i Ekipa daruju spot za Novu godinu!

30.12.2017

Darko Rundek i Ekipa kao novogodišnji poklon fanovima objavili su singl i spot „Crni dusi“, koji je snimljen na nedavnom trijumfalnom zagrebačkom koncertu u ispunjenoj velikoj dvorani Doma sportova.

„Rundek i Ekipa vam čestitaju Novu godinu i žele svako dobro! Evo i poklončića iz Doma sportova, koji je za sve nas napravio Aron Kovačić. Hvala vam na podršci i lijepim trenucima koje smo proveli zajedno. Vidimo se, nadamo se, slijedeće godine. Živjeliiiiiiii!!!!!“, poručuju Darko i Ekipa.

Bubnjar Silvio Bočić, perkusionista Miro Manojlović, basist Roko Crnić, trubač Igor Pavlica, saksofonistkinja Ana Kovačić, violinistkinja Isabel Catala i multiinstrumentalista Dušan Vranić-Duco čine Ekipu, Rundekov bend okupljen za ovogodišnju turneju „Apocalypso Now“, kojom je proslavljana 20. godišnjica izlaska njegovog albuma „Apocalypso“.

„Crni dusi“ su objavljeni upravo na kultnom „Apocalypsu“ 1997. godine, a pre njihove žive izvedbe iz Doma sportova, Rundek i Ekipa su se jesenas oglasili i singlom i spotom „Tamni jorgovan“, odnosno novom studijskom verzijom pjesme „Tigidigi Regge“ sa njegovog albuma „Ruke“ (2001).

Koncert 16.decembra pred oko 7.000 posetilaca zagrebačkog Doma sportova za Rundeka i Ekipu je predstavljao veliko finale šestomesečne turneje „Apocalypso Now“, na kojoj su svirali ukupno pred više od 120.000 ljudi, samostalno na beogradskom stadionu Tašmajdan, u Skoplju, Osijeku, Ljubljani, Zadru i Domu sportova u Zagrebu, kao i na festivalima In Music, Arsenal Fest, Beer Fest, Nišvil, Šabački letnji festival…

Darko Rundek i Ekipa 31. decembra (21:00) nastupaju na dočeku Nove 2018. godine na Trgu slobode u Novom Sadu.