Rundek i Cargo u šetnji po gradovima Srbije

10.08.2009

Darko Rundek i Cargo orkestar vraćaju se ove nedelje u Srbiju za četvorodnevnu mini-turneju koja obuhvata festivalske nastupe u Beogradu, Nišu i Šapcu, i na kraju koncert u Vrnjačkoj Banji.

„Kao i uvijek Cargo će stići u grad, prošetati, upiti impresije, sresti ljude i to će odrediti repertoar i način svirke“, opisuje Rundek što može očekivati publika u četiri srpska grada.

Rundek i Cargo za početak sviraju 13. avgusta na besplatnom festivalu muzike i piva „Beer Fest“ koji na prostoru beogradskog Ušća svake večeri tradicionalno okupi nekoliko desetina hiljada posetilaca. Druge večeri festivala u četvrtak Rundek i kompanija izlaze na pozornicu u 22:00, posle Divljih jagoda, a pre Ramba Amadeusa, kanadskih LMT Connection i Letu štuka (naravno sa Cargovim Čanijem Pervanom za bubnjevima).

Bend je 14. avgusta na džez festivalu „Nišville“ (21:00) koji se održava u Niškoj tvrđavi, a već sada je izvesno da će se svirka u Nišu razlikovati od ostalih na turneji iz najmanje dva jako dobra razloga, od kojih je jedan odavanje počasti kralju romske pesme Šabanu Bajramoviću (1930-2008).

„Budući da se radi o džez festivalu otvorićemo više prostora improvizaciji, na radost izvrsnih muzičara koji čine Cargo Orkestar i, nadamo se, publike. Otsviraćemo i jednu Šabanovu pesmu na naš način i tako odati počast velikanu ciganske muzike“, najavljuje Darko.

Sličan prostor kao u Nišu očekuje bend 15. avgusta na besplatnom „Šabačkom letnjem festivalu“, koji se održava u staroj tvrđavi na obali Save. U Šapcu Rundek i Cargo izlaze na pozornicu od 23:00, pošto sat ranije nastupaju ovogodišnji hitmejkeri „Bučvog lepca“ beogradski S.A.R.S.

Na kraju 16. avgusta Rundek i Cargo drže koncert na Letnjoj pozornici (21.00) u idiličnoj Vrnjačkoj Banji. Cena ulaznice je 500 dinara.