Rundek Cargo Trio u Kanadi!

13.01.2016

Darko Rundek

Rundek Cargo Trio ide prvi put u Kanadu gde će aktuelni album „Mostovi“ promovisati na koncertima 5. februara u „Revue Theatre“ u Vankuveru i 6. februara u „Isabel Bader Theatre“ u Torontu.

Gitarista i pevač Darko Rundek, violinistkinja Isabel Katala (Catala) i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić poručuju da je za njih „daleko putovanje na drugi kontinent već po sebi avantura“.

„Prije desetak godina sa Isabel sam radio i uživo svirao muziku za plesnu predstavu ‘Orestes’ Parastevasa Terezakisa, i tim povodom proveo nekoliko tjedana u Vankuveru, tako da se nadam na koncertu u prvim redovima gledati dobre plesače. Toronto je lijep i multikulturan grad pa bi u njemu moglo biti šarene i živahne publike. Između je ogromna i rijetko naseljena zemlja koju ćemo nadam se preletjeti danju, sa nosom na prozoru aviona. Bye! See ya!“, kaže Rundek.

Pet godina od prvog albuma „Plavi avion“, gitarista i pevač Rundek, violinistkinja Isabel Katala (Catala) i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić otisnuli su se na novo muzičko putovanje ovog puta preko CD albuma „Mostova“. Eklektičnu zbirku od 11 pesama za koje je stihove pisao Darko, a muziku Rundek Cargo Trio, objavila je na CD-u u Srbiji početkom juna 2015. godine promoterska kuća Long Play. S albuma „Mostovi“ najavni singlovi su bili još u jesen 2013. godine „Midnight Calypso“ i na proleće 2015. „Don Juan“ (nastala kao song za istoimenu plesnu predstavu Hrvatskoga narodnog kazališta iz Rijeke, Bitef teatra iz Beograda i Grada teatra Budve).

„‘Don Juan’ se bavi onim strastvenim i tajanstvenim što povezujemo s tim mitskim zavodnikom iz Sevilje, a doživjeli smo i doživjele u vlastitom iskustvu“, objašnjava Rundek.

Album otvara „Džaba“ i uz „Ima ih“ (drugi singl/spot) angažovano odslikava ključne probleme savremenog života ljudi, ne samo na prostoru bivše Jugoslavije… Neophodan kontrast (a možda i rešenje) pruža životna a jednostavna „Mijenjamo mijesto“, a možda i lično nostalgična „Vidova“. Dok „Clouds“ setno plove, „Vitamini“ duhovito govore o dražima starenja, dodatnu dozu egzotike donosi „Indijska“. Naslovni „Mostovi“ daju romantičnu boju albumu, koga na istu notu zatvara polagana „Ne zaboravi me“…