Rundek Cargo trio krajem avgusta na srpskoj turneji

07.08.2013

Rundek Cargo trio ovog leta vraća se pred publiku u Srbiji mini turnejom, na kojoj će pored koncerta 29. avgusta u Beogradu, na Summer Stage-u  Bitaf Art Cafea na Malom Kalemegdanu 2, svirati i u Nišu i Zrenjaninu.

„Koncerti će biti oproštaj od albuma ‘Plavi avion’ i koncertno zagrijavanje pred novi album“, kaže Rundek o turneji na kojoj trio nastupa i 27. avgusta na letnjoj sceni Atrijumu Pozorišnog kluba „Zeleno zvono“ u Zrenjaninu i 28. avgusta u dvorištu niške „Banovine“.

Od stvari sa novog albuma koji trio trenutno priprema, Rundek kaže da će, sa sa violinistkinjom Isabel i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem, na tim koncertima najverovatnije „izvesti ‘Vitamine’, ‘Midnight Calypso’, ‘Mostove’ i možda još koju“.

Ulaznica za beogradski nastup koštaće 1.200 i 1.700 dinara  i mogu se kupiti od 19. avgusta na blagajni Summer stage-a Bitef Art Cafea.

Za koncert u Nišu karta je 800 dinara i može se naći na prodajnim mestima: Vintage shop (Davidova 9 – kod Sinagoge), Music House (Generala Milojka Lešjanina 12 – kod Simfonijskog) i Energy music shop (TPC Kalča – prizemlje).

Karta za zrenjaninski koncert je 600 dinara, a prodajna mesta su: Pozorišni klub Zeleno zvono (Trg Slobode 7) i Trafika SM City (Kralja Aleksandra I Karađorđevića (glavna ulica u Zrenjaninu).

Gitarista, pevač i autor Darko Rundek, frontmen zagrebačkog benda Haustor koji je iza sebe ostavio niz uticajnih albuma poput „Trećeg svijeta“ (1983), otisnuo se tokom devedesetih i kasnije u izuzetno uspešnu samostalnu karijeru objavivši niz danas kultnih albuma – „Apokalipso“ (1997), „U širokom svijetu“ (2000), i uz pratnju mnogoljudnog Cargo orkekstra „Ruke“ (2002) i „MHM A-HA OH YEAH DA-DA“ (2006).

U jednom trenutku u želji da napravi novi iskorak u svojoj karijeri, Rundek se uz Isabel i Ducu iz Cargo orkestra, otisnuo u novu muzičku pustolovinu zvanu Rundek Cargo trio koji je na CD-u objavio svoj prvi album „Plavi avion“ (2010). Sa albuma su spotovi bili „Indijanska“ i „Sanjala si da si sretna“.