Rasprodate sve ulaznice za Amiru Medunjanin u Sava centru

16.10.2019

Svetski priznata pevačica Amira Medunjanin održaće koncert 25. oktobra (20:30) u rasprodatom Sava centru u Beogradu.

Amiri će ovo biti peti nastup u regionalno prestižnoj dvorani koju redovno puni u poslednjih nekoliko godina (2014, 2015, 2016 i 2018) , a koliko poštovanje kraljica sevdaha uživa kod beogradske publike svedoči činjenica da su sve ulaznice rasprodate skoro deset dana unapred. Neće biti dodatnog koncerta.

„Istinska emocija će uvijek dotaći ljude ako slušaju pjesmu otvorenog srca. Tako prava muzika svugdje stiže do svojih ljudi. Ako tada krene i koja suza, to je normalno. Ljudi smo od krvi i mesa, nismo od kamena. Bitno je da vjerujemo riječima i osjećaju koji se kroz pjesmu priča“, objasnila je jednom Amira.

U Sava centru uz Amiru će nastupiti Bojan Zulfikarpašić (klavir), Ante Gelo (gitara) i Zvonimir Šestak (kontrabas), kao i neimenovanih „jedanaest gracija, uz pokoje iznenađenje“.

Naslov „bosanske Billie Holiday”, kako ju je nazvao novinar Garth Cartwright, poređenje je koje govori kako je Amira pristupila sevdahu, pronašavši novi kontekst i formu unutar tradicije stare stotinama godina. Amira je sevdah odvela tamo gde nikada nije bio ranije, u moderno doba, u susret sa džezom, čak u izlete u psihodeliju. I to se čuje u sevdalinkama i drugim tradicionalima sa naših prostora kao što su „Ah što ćemo ljubav kriti“, „Eleno kerko“, „Pjevat ćemo šta nam srce zna“, „Što te nema“, „Mito bekrijo“, „Moj dilbere“, „Ima dana“ ili čak „Ako znaš bilo što“ Branimira Štulića, i svedoče u međunarodnoj kritici odlično ocenjeni albumi „Rosa“ (2005), „Amira Live“ (2009), „Zumra“ (2010), „Amulette“ (2011), „Silk and Stone“ (2014), „Damar“ (2016) i „Ascending“ (2018).