Pančevački pank bend Raskid 13 objavio je singl i spot “Zgodan lepotan”, i tako najavio izlazak prvog albuma “Imamo sve”, koji će se pojaviti tokom ove godine u izdanju promoterske kuće Long Play.  Pesma je predstavljena pred nastup benda u nedelju 26. juna na Main stageu prvog Blink festa u Beogradu, u dvorištu fabrike Kluz.

Raskid 13 postoji od 2015. godine. Bend čine pevač Slavko Kozomora, Konstantin Nešovanović (gitare, vokal), Ivan Korolija (gitare, vokal), Miroslav Ivanović (bas gitara) i Jovan Lazić (bubnjevi).

“Imamo različita muzička, ali slična društvena interesovanja”, navode članovi grupe.  “Želimo da kroz muziku stvaramo pozitivnu energiju, promovišući optimizam na satiričan i melodičan način”.

Uz obilje koncerata i festivala, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, Pančevci su stekli mnoštvo prijatelja koji su podržali njihov rad, naročito u vidu poziva na zajedničke nastupe. Među njima su Hladno pivo, Čovek bez sluha, Brkovi, Six Pack, Atheist Rap… Raskid 13 je, između ostalog, pobedio na festivalu “Omladina” u Subotici, a svirali su i na Arsenal festu, Egzitu, Selfestu, Vračar Rocksu, Street Art festivalu…

Pankeri iz grada na Tamišu su do sada objavili EP “Mi imamo bend” (2015), kao i sedam singlova. Album koji se iščekuje sniman je tokom prošle i ove godine u Pančevu.