Proleće stiže sa Block Out-om

07.04.2010

Kultni beogradski alternativni sastav Blok aut (Block Out) nastavlja sa predstavljanjem novih pesama sa još uvek nesnimljenog albuma na prolećnoj turneji koja počinje 17. aprila u Banja Luci, prolazi kroz klubove u Novom Sadu, Beogradu i Kragujevcu, a završava se sa dve večeri u Nišu!

Blok aut će svirati 17. aprila u „DFK“ u Banja Luci, 23. aprila u novosadskoj „Tremi“, 24. aprila u „Living rumu“ (Living Room) u Beogradu, 25. aprila u Domu omladine Kragujevca, kao i 29. i 30. aprila u niškom „Fidbeku“ (Feedback).

„Već drugu godinu za redom promovišemo album koji još uvek nismo ni snimili. Zajedno sa publikom učimo nove pesme. Stigli smo do osme. Kad budem došli do 14.-15. videćemo šta ćemo da radimo sa njima, što se tiče njihovog audio formata“, kaže gitarista Blok auta Nikola Vranjković.

Posle CD albuma „Ako imaš s kim i gde“ (Multimediarecords- Universal music), Blok aut je, nezadovoljan diskografskim, medijskim i drugim uslovima za rad rok bendova u Srbiji, odlučio da sa novim pesmama za sada ne ulazi u studio, već da ih samo svira na koncertima.

„Nove pesme izvodimo uživo i to nam jako dobro ide. Možete se uveriti na Jutjubu koliko ljudi znaju nove pesme. Neke znaju i bolje od nas, što je prilično zanimljivo! Svako proleće sviramo nekoliko standardnih gradova, a sada smo ubacili i Banja Luku u kojoj nismo bili nekoliko godina. U Nišu trenutno nema nekog normalnog većeg prostora, pa sviramo u manjem klubu dva dana. U Nišu smo svirali 20-tak puta pa je ljudima zanimljiva promena prostora, a i nama je lepše da sviramo dva nego jedan koncert“, kaže Vranjković.