Premijera „Čuvara noći“ u Sarajevu

20.01.2009

Film „Čuvari noći“, za koji je muziku radila grupa Letu štuke, imaće bosanskohercegovačku premijeru uz prisustvo reditelja Namika Kabila i članova autorske ekipe 22. januara u sarajevskom bioskopu „Meeting point“.

Kabilovo debitantsko ostvarenje posle festivalske premijere u Veneciji prošle godine, stiže sada u Sarajevo, u četvrtak zbog velikog interesovanja publike u dva termina od 20:00 i 22:00.

Pred premijeru filma, Let štuke su se oglasile novim spotom za intimnu klavirom obojenu baladu „Minute“, rađenu za „Čuvare noći“. Spot se može pogledati na www.letustuke.com.

Tuzlanac Kabil (40) posle studija filma na Santa Monica Collegu i Los Angelesu City Collegu, napisao je scenario i režirao intimnu priču o čuvaru salona nameštaja Mahiru koji tokom jedne noći deli tišinu i zamišljenosti s Brizlom, kolegom u susednom salonu sanitarija.

Frontmen Letu Štuka Dino Šaran prethodno je napisao muziku za Kabilove „Informativne razgovore“ koji su dobili nagradu „Srce Sarajeva“ za najbolji dokumentarni film Sarajevo film festivala 2007. godine.

Film „Čuvari noći“ i spot „Minute“ rađeni su u produkciji sarajevske kuće SCCA/Pro.ba.