Pred Beograd Tindersticks zadovoljni kako zvuče nove pesme uživo

05.03.2020

Članovi kultnog britanskog benda Tindersticks izrazili su zadovoljstvo kako uživo prolaze pesme sa nedavno objavljenog albuma „No Treasure But Hope“, kog trenutno promovišu na evropskoj turneji u okviru koje dolaze 8. maja (20:00) u Kombank dvoranu u Beogradu.

„Pesme sa ‘No Treasure’ su istinski oživele, i povezanost koju osećamo kroz njih oseti se sa bine. U poslednje vreme osećali bi se ponekad malo u raskoraku sa našom publikom – mi sa potrebom da guramo dalje nasuprot vašem htenju da se delom povežemo sa svojom prošlošću. Stigavši do ovde, osećamo da smo zajedno u ovim pesmama, u emocijama i idejama ovog trenutka. Lepo iznenađenje!“, saopštavaju Tindersticks.

O trenutnom stanju duha i snazi Tindersticks najbolje svedoči snimak njihovog nastupa održanog 29. februara u Nantu, kog je emitovala prestižna francuska televizija Arte, posvećena kulturi i umetnosti.

Album „No Treasure But Hope“, snimljen prošlog proleća u Parizu, a objavljen u novembru, donosi deset novih pesama od kojih su singlovi bili  „The Amputees“, „Pinky In the Daylight“ i „For The Beauty“. Album je pobrao odlične kritike nekoliko svetski uticajnih medija kao što su Gardijan, Pičfork i Fajnenšal tajms.

Tindersticks su nastali u Londonu 1992. godine, a trojici osnivača Stjuartu Ej Stejplsu (Stuart A. Staples), Dejvidu Bolteru (David Boulter) i Nilu Frejzeru (Neil Fraser) pridružili su se i osvežili bend u poznim dvehiljaditim godinama Den Mekina (Dan McKinna) i Erl (Earl) Harvin Džunior (Jr). Na svom muzičkom putovanju Tindersticks su se ustoličili kao majstori suzdržanosti i pesničke osećajnosti, i kao bend koji sada samouvereno stvara najbolje pesme svoje karijere.

Ulaznice za beogradski koncert Tindersticks-a koštaju 2.200, 2.600, 3.000 i 3.500 dinara na blagajni Kombank dvorane, odnosno preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs.