Članovi kultnog britanskog benda Tindersticks izrazili su zadovoljstvo kako uživo prolaze pesme sa nedavno objavljenog albuma “No Treasure But Hope”, kog trenutno promovišu na evropskoj turneji u okviru koje dolaze 8. maja (20:00) u Kombank dvoranu u Beogradu.

“Pesme sa ‘No Treasure’ su istinski oživele, i povezanost koju osećamo kroz njih oseti se sa bine. U poslednje vreme osećali bi se ponekad malo u raskoraku sa našom publikom – mi sa potrebom da guramo dalje nasuprot vašem htenju da se delom povežemo sa svojom prošlošću. Stigavši do ovde, osećamo da smo zajedno u ovim pesmama, u emocijama i idejama ovog trenutka. Lepo iznenađenje!”, saopštavaju Tindersticks u poruci fanovima na svom fejsu.

O trenutnom stanju duha i snazi Tindersticks najbolje svedoči snimak njihovog nastupa održanog 29. februara u Nantu, kog je emitovala prestižna francuska televizija Arte, posvećena kulturi i umetnosti.

https://www.arte.tv/fr/videos/095603-001-A/tindersticks-a-la-route-du-rock-hiver-x-le-lieu-unique/

Album “No Treasure But Hope”, snimljen prošlog proleća u Parizu, a objavljen u novembru, donosi deset novih pesama od kojih su singlovi bili  “The Amputees”, “Pinky In the Daylight” i “For The Beauty”. Album je pobrao odlične kritike nekoliko svetski uticajnih medija kao što su Gardijan, Pičfork i Fajnenšal tajms.

Tindersticks su nastali u Londonu 1992. godine, a trojici osnivača Stjuartu Ej Stejplsu (Stuart A. Staples), Dejvidu Bolteru (David Boulter) i Nilu Frejzeru (Neil Fraser) pridružili su se i osvežili bend u poznim dvehiljaditim godinama Den Mekina (Dan McKinna) i Erl (Earl) Harvin Džunior (Jr). Na svom muzičkom putovanju Tindersticks su se ustoličili kao majstori suzdržanosti i pesničke osećajnosti, i kao bend koji sada samouvereno stvara najbolje pesme svoje karijere.

Ulaznice za beogradski koncert Tindersticks-a koštaju 2.200, 2.600, 3.000 i 3.500 dinara na blagajni Kombank dvorane, odnosno preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs.

https://www.facebook.com/tindersticksofficial/

Foto Richard Dumas i Suzanne Osborne