Posle Hale sportova Mile rasprema tavan

26.11.2008

Mile Kekin

Frontmen zagrebačkih rokera Hladno pivo, Mile Kekin, nekoliko dana posle spektakularnog koncerta pred 5.000 raspomamljenih fanova u beogradskoj Hali sportova, prionuo je manje spektakularnom poslu sređivanja sopstvenog tavana.

Kekin na svom redovnom blogu „Blog te maz’o“ (bigblog.tportal.hr/mile) opisuje kako je shvativši da je došlo vreme odvoza krupnog otpada odlučio da temeljito očisti svojih par kvadrata tavana od stvari koje je čuvao iz nepoznatih razloga, odnosno „konačno pospremi kokošinjac svojih sećanja“.

„A zna se kako se posprema kokošinjac. Čovek treba biti hladan kao noć i brz kao sjekira. Ne smijem dopustiti da me pojedini predmeti odvuku niz memory lane, što bi rekli Englezi, da se raspekmezim iznad predmeta od kojih više nema nikakve koristi. Prva koka koju hvatam za vrat je strip Pajo Patak, suvenir na deo detinjstva provedenog u Nemačkoj“, iznosi Mile.

Ljubiteljima starina (antikvarima) sigurno je zanimljiv spisak zaboravljenih prašnjavih stvari koje je Mile iskopao lutajući bespućima sopstvenog tavana: „mala peć na drva, savršen kandidat za krupni otpad, doduše dosta zgodnog retro-dizajna, ali potpuno bespotrebno u eri centralnog grejanja na plin“, razbijeno ogledalo povećih dimenzija i stara raštimana pisaća mašina.

„Ta će mašina kad-tad opet vredeti neku lovu. A to vredi i za onu moju peć na drva. A i za ogledalo kad ga jednom popravim. Čitao sam negde da ima frikova koji za stare stripove dobro plaćaju. Odjednom mi se moj zakrčeni tavan čini kao riznica vrednih antikviteta, Ali Babina pećina među tavanima. Tu su dvije antikne metle, posude iz prošlog stoleća, daska od punog drveta i prava pravcata friteza iz 80-ih! Nakon par sati na tavanu silazim praznih ruku i pune glave. Mislim da ću sutra ponovno otići gore. Ali sutra neće biti milosti“, zaključuje Mile.