Posle Beograda Kolja rasprodao i Novi Sad, sledi Pančevo…

04.12.2018

Muzičar Nikola Pejaković Kolja promovisaće novi album „4 Prsta“ rasprodatim koncertom 12. decembra (20:00) u Studiju M u Novom Sadu! Pošto neće biti drugog novosadskog koncerta, sledeća prilika da se čuje i vidi Kolja je samo 13. decembra (20:00) u Domu vojske u Pančevu, što će biti njegov završni koncert u 2018. godini!

Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Kolja se na muzičkoj sceni predstavio albumima „Mama, nemoj plakati“ (2001), „Kolja“ (2009) i „Grobovlasnici“ (2013), a koncertno je debitovao 2015. godine izuzetno uspešnim koncertima upravo u Beogradu (Dom sindikata), Novom Sadu i Pančevu.

Kolja se polovinom novembra vratio u Beograd, gde je povodom „4 Prsta“ održao trijumfalni koncert u rasprodatoj Kombank dvorani (bivši Dom sindikata), a sada ga čeka ispunjen novosadski Studio M, i na kraju svirka u Pančevu.

„Imam divnu i odanu publiku, koja voli moju muziku. Moje je samo da sviram i da se dam čitav, bez ostatka“, kaže Kolja.

U Koljinom bendu su uz gitaristu Voju Aralicu i klavijaturistu Ivana Aleksijevića Pančevca, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević.

Kultni autor, gitarista i pevač Nikola Pejaković Kolja objavio je letos novi album „4 Prsta“ (izdavač Long Play), pozamašnu zbirku od čak 19, u bluzu utemeljenih ali ipak žanrovski raznolikih, kompozicija. Album „4 Prsta“ donosi sa strašću odsvirane bluzične stvari kakve su „Starost neće nikoga da čeka“, „Došla si kasno“ ili „Slika pokojnog druga“, ali zatim zna da poleti u soul-pop „Nema me bez nje“ ili uspori sa laganom „Uzmi ovu pesmu“ i reflektivnom „Život je san“, čak skrene u pevanje na engleskom u „Land of Hope“ ili iznenadi sa tri, gudačima obojena, instrumentala. Na novom albumu Kolja iznenađuje komponovanjem muzike na stihove velikog srpskog pesnika Jovana Jovanovića Zmaja (1833-1904).