Pogledajte ludilo u Zagrebu!

22.11.2009

Bajaga i Instruktori priredili su u petak i subotu dvodnevni spektakl u Zagrebu u čemu se možete uveriti ako pogledate deliće atmosfere u dvorani „Dražen Petrović“ zabeležene na video snimcima na sajtu Radio-televizije Srbije, zagrebačke televizije Nova, na Youtube-u, i www.tportal.hr.

Na www.rts.rs se kaže da je na prvom koncertu u petak „u dvorani nastao lom“, kada su na scenu izašli Bajaga i Instruktori, a koncert je protekao uz „ovacije, ruke dignute u vis, igranje, pevanje poznatih hitova, tradicionalno paljenje upaljača ili mobilnih telefona“.

„Bajaga i instruktori su ovaj koncert, osim sa publikom, podelili i sa prijateljima i bivšim saradnicima Aleksandrom Kovač, Dejanom Cukićem, Vladom Negovanovićem i zagrebačkim gitaristom Davorom Rodikom. Dobre vibracije u Zagrebu su se nastavile i nakon dvoipočasovnog programa, pa su Bajaga i Instruktori na gromoglasne zahteve publike još tri puta izlazili na bis“, izveštava RTS.

Uverite se koliko je bila sjajna atmosfera pred šest hiljada Zagrepčana u ispunjenoj Ciboninoj dvorani:

http://rts.rs/page/magazine/sr/story/431/Muzika/314241/%C4%8Cetvrt+veka+%E2%80%9EPozitivne+geografije%E2%80%9C

„Sve ono što smo hteli da napravimo, uspeli smo. Uključujući i mene, bilo je deset ljudi na sceni. Bivši članovi benda, Vlada Negovanović, Davor Rodik i Dejan Cukić, zatim Aleksandra Kovač i nas šestorica. Publika je odlično reagovala, pevali su sve pesme sa nama. Atomsfera je bila vrhunska, imali smo dobar kontakt sa publikom, odlično smo se razumeli. I zvuk je bio sjajan. Ma, uživao sam. Tinejdžeri su popunili prve redove, što mi je najveći kompliment“, rekao je Bajaga posle prvog koncerta beogradskim Večernjim novostima.

Zagrebačka televizija Nova izveštava da je „prva večer dvodnevne koncertne proslave 25 godina Bajagine samostalne karijere bila je onakva kakvu su i očekivali i želeli i publika i slavljenik“.

„Dvorana Dražena Petrovića bila je dupkom ispunjena euforično raspoloženom publikom koja je pjevala uz Bajagu i Instruktore tijekom više od dva i pol sata nastupa koji je uključivao i dva bisa“, kaže se na www.novatv.hr.

Hrvatski www.tportal.hr ocenjuje da je u petak „Bajaga razgalio Zagrepčane“ sa „Dva i pol sata ekstaze“, a „publika je dobila čak dva bisa i nitko nije otišao kući razočaran“.

Pogledajte http://www.tportal.hr/showtime/glazba/44433/Bajaga-razgalio-Zagrepcane.html

Beogradski dnevnik Pres piše da se dve večeri desio „Bajagin trijumf u Zagrebu“, „iako je većina gledalaca u hali bila rođena godinama posle prvog zagrebačkog koncerta Instruktora daleke 1984. u sali ‘Kulušić'“.

Jedino to se zove ljubav

Tišina

Lepa Janja

Moji drugovi

Berlin

Verujem, ne verujem

Fotografije govore vi�e od milion re?i:

 

http://www.nacional.hr/clanak/71916/bajaga-u-ciboni-proslavio-25-godina-karijere

Long Play