Pogledajte kako Gile i Magic Bush praše Lutku koja kaže ne!

30.01.2018

Rok muzičar Srđan Gojković-Gile i bend Magic Bush objavili su singl i spot „Lutka koja kaže ne“, uoči koncerata pod imenom „Retko svirane pesme“ 24. februara u novosadskoj „Fabrici“, 3. marta u pančevačkom Coupe-u i 9. marta u dvorani Amerikana Doma omladine Beograda (DOB).

„Bend Vlada, Gile, Piko i Švaba je odsvirao samo nekoliko koncerata i nismo stigli da pesmu ‘Lutka koja kaže ne’ uživo ni razradimo. Tako da je ovo sada nekako podsetnik, ali i apdejt za neke nove generacije koje ni ne znaju tu pesmu. Nova pesma za novu publiku“, objašnjava Gojković.

Pesmu „Lutka koja kaže ne“, obradu hita „La Poupée qui fait non“ (1966) francuskog šansonjera Mišela Polnarefa, Gojković je snimio sa Vladom Divljanom (1958-2015) na prvom i jedinom albumu supergrupe Vlada, Gile, Piko i Švaba 1991. godine. Spot dokumentuje trenutak kada je jesenas Gojković ponovo izveo pesmu sa Magic Bush-om u DOB-u, na humanitarnom koncertu grupe Eva Braun za prikupljanja sredstava za pomoć obolelima od Dišenove mišićne distrofije. Audio produkciju radio je Damjan Dašić, video montažu spota Vladimir Jevtić, a snimatelji su Đorđe Makarić i Vladimir Kurčubić – Joja.

„Izveli smo tada ‘Lutku’ na predlog Magic Bush, pošto su to oni već ranije svirali, a meni je to bilo super. Pesmu su prilično verno skinuli, ali su dodali svoju usviranost i energičnost. Zvuče odlično, a naročito dobro pevaju uživo. To je posledica toga što sviraju Bitlse, gde je višeglasno pevanje vrlo bitno. Volim Bitlse, Bič bojse i bendove koji slažu glasove“, kaže Gojković.

Nastavši na temelju kultnog Beatles tribjut benda The Bestbeat, Magic Bush je prošle godine objavio debitantski album „First…“, a trenutno ga čine gitaristi Damjan Dašić i Marko Ćalić, bubnjar Vladimir Jevtić i basista Ivan Stanković.

Na koncertima 24. februara u Novsom Sadu i 9. marta u DOB-u Gile i Magic Bush će svirati njegove pesme iz filmova „Kako je propao rokenrol“ i „Crni bombarder“, iz saradnje sa Vladom Divljanom, neke solo pesme, kao i Električnog orgazma, koje su retko ili nikad odsvirane uživo.