Legendarni bend Parni valjak zbog svima nam dobro poznate situacije sa Korona virusom morao je prolećni koncert u Novom Sadu da pomeri za 3. oktobar (20:30) u velikoj dvorani Spensa. Dok čekamo Valjak u Novom Sadu, izdvojili smo tek nekoliko pesama koje su tokom svoje izuzetno bogate karijere snimili pevač Aki Rahimonski, gitarista i autor Husein Hasanefendić Hus i ostali momci, a mogu vam biti pri ruci da lakše prebrodite trenutnu izolaciju.

“Kad nemaš kud” (2018) – Rokerski raspojasan duet sa Tinom Kresnik ima varljivo bezizlazan naziv, koji igrom slučaja odgovara trenutku kada su zatvorene granice, gradovi u inostranstvu, ljudi širom planete u svojim kućama…   Kad se može reći da “cijeli svijet je lud”. Međutim, čak i kad nemaš kud postoji spasonosna formula koja glasi: “Kad nemaš gdje, budi uz mene”. Naravno, ako imate nekog svog?

“Ljubav” (2017) – Ovih dana vam može odlično poslužiti kao vitaminski dodatak zahvaljujući energiji, odvrnutim gitarama i pozitivnom podstreku u stihu: “osjećam se bolje i spreman sam za pobjede”. Uostalom, pored zdravlja, još samo nam je “Ljubav” potrebna.

“Nema predaje” (2013) – Naslov sve govori. Na novonastalu teskobu slobodno primenite stih “I svaki put kad padnem ja se podignem”. Dok stvar fino i polagano gitaroški putuje, Aki peva životni bluz u kome nema predaje, jer “srce to ne priznaje”.

“Vrijeme je na našoj strani” (1981/2001) – Husova poletna žalopojka o starenju, sada može biti korisno upotrebljena i u novonastaloj situaciji, jer proći će i ovo, vreme je na našoj strani, samo treba izdržati.

 

“Uhvati ritam” (1984) – U ovim teškim danima potrebna je pesma koja sadrži lekovitu dozu vedrog ritma, melodije i posebno stihova, koji sadrže sunce, smeh, ples i naravno opet – ljubav.