Parni valjak u 44. rundi nokautirao Arenu sjajnim koncertom!

10.11.2019

Legendarni Parni valjak je u subotu uveče u beogradskoj „Štark areni“ u sklopu turneje „Runda 44“ održao pred oko 15.000 obožavalaca raznih generacija veličanstven dvoipočasovni koncert, i po ko zna koji put opravdao decenijske hvalospeve na račun kvaliteta njihove žive svirke.

Pevač Aki Rahimovski, gitarista i autor Husein Hasanefendić Hus i ekipa izazvali su erupciju oduševljenja u dvorani već uz prepoznatljive, uvodne zvuke hita „Ljubavna“, da bi se ekspresno cela sala rasplesala dok su se nizale „Zagreb ima isti pozivni“, „Mijenjam se“, „Zastave“…

„Kec iz rukava“ je, posle mnogo godina, bio „Mir na jastuku“, a „Kemiju“ je zvučno obogatio sin nekadašnjeg, pokojnog gitariste benda Rastka Miloševa, vilončelista Marko. Valjak mnogi najpre prepoznaju po baladama, a dve velike, „Pusti nek traje“ i „Jesen u meni“, uz svetla upaljača i mobilnih telefona po celoj dvorani, izvedene su već u uvodnoj fazi koncerta. Nisu, kasnije, izostale ni „Kada me dotakne“ i „Dok je tebe“ koju Aki peva zajedno sa pratećim vokalom, harizmatičnom Tinom Kresnik.

Veličanstvene „Dođi“ i „Sve još miriše na nju“ su izazvale pravu emotivnu katarzu u finišu zvaničnog dela gde su, od starih aduta, otprašene i „Ostani s njim“, „Gledam je dok spava“, „Godine prolaze“… Publika je uhvatila ritam i uz odlično prihvaćene pesme sa aktuelnog albuma „Vrijeme“ – naslovnu, „Otkud ti pravo“, „Opet se smijem“…

Razigrani Aki, glasovno i muzički u punoj formi, bio je pokretačka snaga prave rokenrol mašine u kojoj su se bez greške nadopunjavali velemajstori gitare Hus i Marjan Brkić Brk, a zvuk je u pojedinim numerama obogatila sjajna postava duvača.

Pozvan na bis, „Valjak“ je publici još podario zanosnu „Za malo nježnosti“, kao i stare adute – „U prolazu“ i udaračku „Ugasi me“, gde su se Aki i Hus, ponovo, za kraj, prošetali produženim delom bine.

Parni valjak je u Beogradu održao svoj prvi nastup, neposredno po osnivanju 29. novembra 1975. godine, a od 2010. godine ovde je tri puta punio najveću halu regiona Štark arenu, uz takođe uspešne koncerte u Sava centru, Hali sportova, na Bir festu i na Tašmajdanu. U subotu uveče Parni valjak je još jednim koncertnim trijumfom priredio beogradskoj publici rokenrol spektakl za dugo sećanje.