Novih 30 imena na Arsenalu 2022: Nele Karajlić i Stefan Milenković, Van Gogh, Rundek i Ekipa, Senidah, Goblini…

08.04.2022

Foto Nebojša Babić

Slavni violinista Stefan Milenković i legendarni roker, dr Nele Karajlić prirediće publici zajednički spektakl „Rock El Clasico“, 30. juna, na Main stage-u tokom prve večeri trodnevnog Arsenal Festa 12 u Kragujevcu, u prostoru Kneževog arsenala. U ovom svojevrsnom eksperimentu njih dvojica spajaju čuvene pesme iz repertoara Zabranjenog pušenja i No Smoking Orchestra, kao što su „Fikreta“, „Gile šampion“, „Ženi nam se Vukota“, „Devil In the Business Class“, sa delima velikih kompozitora klasične muzike – Čajkovskog, Šostakoviča, Bramsa…

„Ova Stefanova i moja avantura nije iznenađujuća za bilo kog ko nas poznaje. Nemirnog sam duha, ne zadovoljava me puko interpretiranje starih pesama. Ne postoji ništa što se ne može promeniti, rasklopiti i ponovo sastaviti na drugačiji način. Muzika ima mnogo kombinacija, mozaika, koji su u stvari isti, i sa njima možete da se igrate bez ograničenja”, priča Nele.

Još uvek promovišući aktuelni album „More bez obala“, na Arsenal se 1. jula vraća Van Gogh. Trojka predvođena Zvonimirom Đukićom Đuletom doneće žestoku, punokrvnu rok svirku, sa hitovima iz svih faza 36 godina duge karijere.

„Radujemo se susretu sa temperamentnom kragujevačkom publikom posle punih sedam godina od našeg prvog nastupa na Arsenal Festu. Zadovoljstvo je naše, da sa rokenrolerima svih uzrasta, u osvedočenom rokenrol gradu kao što je Kragujevac, podelimo set listu visokog koncertnog napona, i binu te večeri sa imenima evropskog i svetskog kalibra”, podseća Đule. 

Foto Marko Edge

Završne večeri, 2. jula, na Main dolaze legendarni pank-rokeri Goblini. Na Garden Stageu, prvog dana, 30. juna, nova imena su Električni orgazam, E-play, Deca loših muzičara, Sunshine, Vizelj, Zvoncekova bilježnica, Centurion i Zyrion.  Sutradan, 1. jula, program u Zastavinoj bašti će obogatiti i trep zvezda Senidah, Bolesna štenad. LUR, Baša i Istok iza. Na Garden 2. jula stiže Darko Rundek sa Ekipom, kao i Naked, Popečitelji, Punkreas i Oathbringer. Poznata su i nova imena na Explosive DJ Stageu: Cheeka & Baloo, Goranche B2B Marco White, Peppe i Petrovitz YU B2B Theanilo (30. jun), te DJ Aćim B2B Eye, Migazz, Mladen Tomić i Sale Janković B2B Hunckie (2. jul).

Foto Mikica Andrejić

Komplet karata za sva tri dana Arsenal Festa do 21. aprila košta 3.000 dinara, a posle toga cena će biti promenjena. Cene za jedno veče ostaće iste – 1.500 dinara (30. jun), 2.000 dinara (1. jul) i 1.800 dinara (2. jul). Posetioci, tradicionalno, mogu da borave u kampu, čija cena je, za sva tri dana, 500 dinara.